Nu exista un drum clar definit care te ajuta sa devii un mare lider, dar exista o trasatura fara de care nu se poate sa ajungi sus si sa te mentii acolo! Noi am descoperit-o cu ajutorul unui articol de pe mydomaine.com!

marii lideri au aceasta trasatura

Potrivit unui articol publicat recent in Harvard Business Review, cei mai buni lideri din lume sunt totodata si cei mai buni elevi: “Reinventarea este obligatorie in secolul 21, cand totul depinde de capacitatea noastra de a ne adapta in permanenta modul de gandire, de invatare si de actiune. Liderii trebuie sa se simta confortabil cu faptul ca trebuie sa se transforme periodic pentru a reusi.”

Sunt sigura ca ai auzit ca de multe ori vorbim despre o lansare beta inainte de lansarea oficiala pe piata a unui produs. In acea faza se construieste un grup de clienti de incredere, care ofera feedback cu privire la caracteristicile pe care ar trebui sa le aiba produsul pentru a-i maximiza valoarea.

Conform articolului din Harvard Business Review, toti liderii de succes traiesc in permanenta in acest mod beta, in care invata tot ce pot si-si continua mereu educatia, dezvoltarea. Pentru a avea un avantaj durabil, competitiv, este imperativ sa participe activ in cunoasterea noilor tehnologii, sa descopere noi modalitati de conectare si colaborare, astfel ca munca sa fie realizata mai bine, mai repede si mai inteligent ca-nainte.

Marii lideri au mereu in vedere acesti pasi

Daca vrei sa te asiguri ca faci asta corect si constant ar trebui sa urmezi acesti trei pasi. Astfel vei prelua controlul asupra dezvoltarii tale profesionale!

Cauta – pentru ca este important sa gasesti periodic lucruri noi care sa-ti usureze munca si sa te mentii la zi cu noile aparitii. Intr-o lume plina de informatii, ai nevoie de filtre inteligente pentru a le sorta pe cele valoroase. Este nevoie sa evaluezi periodic si sa-ti ajustezi sursele de informare pe care te bazezi pentru a lua cele mai bune decizii. Ceea ce conteaza astazi este sa fii conectata la o retea inteligenta cu indivizi de incredere care te pot ajuta sa obtii informatii utile si sa-ti expuna unghiurile moarte.

Simte – este modul prin care-ti personalizezi si folosesti informatiile primite. Aceasta etapa include reflectia si punere in practica a ce ai invatat. Este un proces bazat pe gandirea critica. Scriind un text pe blog sau constatand anumite idei poti contextualiza si consolida ce ai invatat.

Impartaseste – schimbul de resurse, idei si experiente este esential, precum si colaborarea cu cei cu care lucrezi.

Citeste si: “Succes in cariera: semnele ca ai ADN de lider”!

Foto: iStockphoto