Unde te vezi peste 5 ani? Raspunde corect cand aplici pentru un job nou!

In cazul in care te-ai intrebat vreodata unde te vezi peste 5 ani sau ti-a fost adresata aceasta intrebare in cadrul unui interviu pentru angajare, probabil ca raspunsul tau nu a fost mereu clar si obiectiv. Chiar daca nu ai o cariera fulminanta sau nu stii ce vrei sa faci in viitor, nu trebuie sa iti faci griji in momentul in care te afli in situatia de a raspunde la aceasta intrebare, scrie themuse.com.

In momentul in care esti intrebata unde te vezi peste 5 ani, este bine sa eviti unele raspunsuri in timpul interviului pentru angajare.

Unde te vezi peste 5 ani? Raspunde corect cand aplici pentru un job nou!

Iti doresti foarte mult sa treci cu bine peste interviul pentru angajare? Nu raspunde ca iti doresti sa preiei conducerea companiei unde vrei sa lucrezi si evita raspunsurile in care dai de inteles ca iti doresti sa te concentrezi mai mult asupra planurilor tale de viitor.

Toate aceste raspunsuri nu sunt recomandate si nici necesare in cadrul interviului pentru angajare, asa ca este recomandat sa le eviti. Lily Zhang, expert in cariera, iti ofera cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti atingi mai repede obiectivele profesionale si sa ai o rata de succes mult mai mare in momentul in care ai un interviu pentru angajare.

Ce trebuie sa raspunzi in cadrul interviului pentru angajare

Poate sa para o intrebare capcana la inceput, iar de multe ori raspunsurile nu sunt corecte. In cazul in care te gandesti sa mentionezi ca iti doresti sa fii in locul celui care te angajeaza in urmatorii ani, afla ca aceasta afirmatie iti poate anula sansele de angajare.

Vestea buna este ca poti sa fii sincera si sa vorbesti deschis despre ceea ce iti doresti sa realizezi pe plan profesional. Este suficient sa te gandesti ce asteptari ai cand vine vorba de cariera, ce iti doresti sa faci in viitor sau care sunt ambitiile tale si sa vorbesti despre toate aceste lucruri.

Mult mai simplu decat atat, gandeste-te ce oportunitati iti aduce postul pentru care ai aplicat, ce beneficii ai si ce sanse ai sa evoluezi.

Cel mai bine, in momentul in care trebuie sa raspunzi la o astfel de intrebare, este recomandat sa vorbesti despre posibilitatile pe care le vei avea sa inveti lucruri noi, sa te dezvolti ca persoana si sa obtii rezultate mai bune in timp. Vorbeste deschis despre ceea ce iti doresti sa realizezi pe plan profesional, mentioneaza ce oportunitate inseamna pentru tine sa lucrezi alaturi de oameni competenti si nu ezita sa mentionezi ca esti dispusa sa lucrezi in echipa si sa promovezi valorile firmei.

Citeste si: Raspunsurile corecte de la interviul pentru un job nou!

Foto: Guliver