cat de bune suntem

Viata este dureroasa uneori, traim experiente care lasa urme adanci in sufletul nostru si avem de-a face cu persoane care ne ranesc si ne schimba perceptia asupra lumii. Unele cuvinte care ne sunt adresate de-a lungul vietii ne impiedica sa realizam cat de bune suntem si totul se intampla pentru ca suntem prinse in ganduri si conceptii gresite. 

Sunt putine persoane care fac rau intentionat, insa cele mai multe rostesc cuvinte care ne pot afecta profund, care pot lasa urme adanci si care ne pot impiedica sa realizam cat de bune suntem, scrie mindbodygreen.com.

Sunt cuvinte care pot provoca dureri cumplite in sufletul nostru si ne lasa un gust amar, ne fac sa credem ca viata e un chin. Ne fac sa ne simtim singure si vulnerabile. Ne marcheaza! In consecinta, ne pierdem increderea in noi si devine imposibil sa ne atingem adevaratul potential.

Care e singurul lucru care ne impiedica sa realizam cat de bune suntem

Sa constientizam toate aceste lucruri nu inseamna ca durerea nu va mai fi sau ca lucrurile se vor schimba prea curand, in prima instanta constientizarea nici macar nu ne face sa ne simtim mai bine. Pentru nicio persoana nu e confortabil cand trece prin momente dificile, chiar daca stie care sunt motivele pentru care sufera. In acele momente grele, avem tendinta sa ne concentram asupra acelor persoane si situatii care ne afecteaza, dar totul este in defavoarea noastra. Fiecare persoana are puterea sa isi vindece singura ranile si sa lase trecutul in urma. Trebuie doar sa credem ca avem aceasta putere!

Singurul lucru care ne impiedica sa realizam cat de bune suntem? Refuzul de a elibera puterea interioara, de a cauta adevarul inauntrul nostru si de a incerca sa ne vindecam propriile rani. Singure!

Acceptam cu usurinta sa avem un blocaj in viata si uitam cat de important este sufletul nostru. Simtim o durere in piept, dar o ignoram. Uitam sa traim in prezent si uitam sa ne bucuram de tot ceea ce este frumos in viata noastra. Toate gandurile negative ne impiedica sa realizam cat de bune suntem si ne impiedica sa evoluam.

Gandurile negative sunt singurul nostru inamic

Nu exista o strategie miraculoasa care sa ne ajute sa atragem bunastarea si fericirea in viata noastra. Totul depinde doar de noi si de modul in care alegem sa gandim. Gandurile negative sunt singurul nostru inamic.

Ele ne impiedica sa atragem fericirea in viata noastra si sa realizam cat de bune suntem. Nu putem sa controlam viata, insa putem influenta ceea ce ni se intampla, iar o gandire optimista si sanatoasa ne va ajuta sa avem zile vesele si foarte multe motive de bucurie. Este important sa ne concentram asupra acelor lucruri care ne fac sa ne simtim bine!

Deseori, cele mai bune metode de vindecare sunt cele mai simple. Totul porneste de la gandurile noastre si de la modul in care abordam viata. Este important sa uitam cuvintele care ne ranesc sufletul. Avem nevoie de iubire, avem nevoie sa ne eliberam si sa lasam fericirea sa intre in viata noastra!

Daca ti-a placut articolul despre singurul lucru care ne impiedica sa realizam cat de bune suntem, iata si un articol cu 7 teorii gresite despre fericire!

Foto: Guliver