Cat trebuie sa dureze o partida de sex

Clipele de intimitate sunt importante pentru orice cuplu, ii ajuta pe cei doi parteneri sa se cunoasca mai bine si sa se lase purtati pe culmile placerii. Daca te intrebi cat trebuie sa dureze o partida de sex reusita, dar si cum sa procedezi astfel incat sa ajungi la orgasm, afla mai multe de la un sexolog. 

Se spune ca atat femeile, cat si barbatii isi doresc partide amoroase care sa dureze mult timp. Dar in realitate chiar este asa? Inainte de toate, gandeste-te ce te face sa te simti bine in dormitor si cum vrei sa decurga cu adevarat lucrurile. Valentin Pescaru, psiholog, psihoterapeut si sexolog, www.sexologultau.net, iti spune cat ar trebui sa dureze o partida de sex ideala, dar si ce solutii exista pentru problemele sexuale care pot zdruncina din temelii un cuplu.

Cat trebuie sa dureze o partida de sex, astfel incat cei doi sa ajunga la orgasm?

”Contrar opiniei generale, o partida de sex nu trebuie sa fie indelungata ca sa fie satisfacatoare. O partida de sex care sa multumeasca ambii parteneri dureaza intre 15-30 de minute, media situandu-se in jurul a 20 de minute. Iar aceasta durata de timp cuprinde atat preludiul, cat si actul sexual in sine.

De fapt, multe cercetari arata ca reusita actului sexual, adica obtinerea orgasmului de catre ambii parteneri, este legata mai degraba de durata si calitatea preludiului decat de penetrare.”

De ce partenerii nu ajung mereu la extaz?

”Preludiul joaca un rol extraordinar in actul sexual. El este cel care echilibreaza balanta, adica aduce partenerii la acelasi nivel de excitare, indiferent de pe ce pozitii au inceput acestia.

Cu alte cuvinte, preludiul este cel care ar trebui sa ofere partenerilor nivelul de excitatie potrivit pentru ca actul sexual sa decurga fara probleme, astfel incat cei doi sa ajunga la orgasm.

Cat trebuie sa dureze o partida de sex? Atat timp cat cei doi parteneri rezista fizic si se simt bine. Daca unul dintre parteneri este mai excitat decat celalalt, trebuie sa se relaxeze, sa nu se grabeasca si sa astepte (dar si sa-l ajute) pe celalalt sa ajunga la acelasi nivel de excitare, altfel este posibil ca cel mai excitat sa aiba orgasm inaintea celuilalt. In general, asta se intampla in cazul barbatilor.

Poblema care apare este ca ei, avand orgasm inaintea partenerei, nu mai pot continua actul sexual si ea va ramane nesatisfacuta. Este de preferat ca barbatul sa pregateasca partenera, sa o excite suficient de mult pentru ca aceasta sa aiba orgasm si abia pe urma si el.”

Exista solutii pentru problemele din dormitor?

”Problemele de excitatie/erectie si orgasm, indiferent ca se manifesta la femeie sau la barbat, indiferent ca este vorba de un orgasm venit prea repede (ejacularea precoce), prea tarziu sau deloc (lipsa orgasmului), indica o dificultate de a gestiona nivelul de excitatie si arata faptul ca ceva nu se intampla in regula in timpul preludiului sau a actului sexual.

Abordarea unei astfel de situatii nu insemna cautarea unui vinovat, jignirea sau luarea in ras a partenerului, ci comunicarea, discutiile deschise despre ce se intampla/nu se intampla intre parteneri. In astfel de situatii, interventia terapeutului sexual/sexologului poate fi salvatoare. Exista o multitudine de solutii la indemana pentru ca multe probleme de natura intima sa se rezolve.

Este important sa se inteleaga ca femeia si barbatul sunt fiinte, cu trairi, emotii, dorinte. Grijile, stresul, oboseala excesiva, teama, nervozitatea sau supararea sunt incompatibile cu un act sexual satisfacator. Aceste emotii si ingrijorari stau de cele mai multe ori la baza problemelor sexuale. Daca unul dintre parteneri nu poate discuta cu celalalt, poate fi trimis la sexolog, unde situatia poate fi depasita.”

Foto: Guliver

Daca ti-a placut articolul ce contine informatii despre cat trebuie sa dureze o partida de sex reusita, afla si de ce nu ajungi la orgasm.