cate partenere sexuale a avut iubitul tau

Cate partenere sexuale a avut iubitul tau, tu stii? Si mai ales e bine sa stii cu cate femei a facut sex iubitul tau inainte de tine? Iata ce spun editorii Refinery29

Cand esti intr-o relatie de cuplu, mai ales la inceput, iti doresti sa stii totul despre partenerul tau. Ii place lui jobul sau? Se intelege cu parintii? Si, desigur, intrebarea care nu-ti da pace: cate partenere sexuale a avut iubitul tau? E bine sa stii insa “numarul” norocos?

Cate partenere sexuale a avut iubitul tau – E bine sa afli?

  • In ceea ce priveste sanatatea si igiena sexuala, da! E bine sa afli cate partenere sexuale a avut iubitul tau!

Este foarte sanatos sa stii cu cate femei a fost sotul sau iubitul tau inaintea ta. Cel putin din punct de vedere sexual, e bine sa stii la ce sa te astepti. Daca este activ sau pasiv sexual. Si e bine sa stii si in ceea ce priveste bolile cu transmitere sexuala, intrucat riscul creste odata cu numarul partnerilor.

  • Psihologic vorbind, lucrurile nu sunt atat de clare

Desigur, de multe ori, femeile si barbatii intreaba despre trecutul amoros pentrua afla performanetele sexuale ale celuid e langa ei.

De multe ori oamenii vor sa stie daca actualul partener este un potential partener de cuplu pe termen lung. Daca a avut mai multe aventuri de o noapte sau mai degraba daca este predispus catre monogamie.

E esential sa stii cand sa te opresti din intrebat cate partenere sexuale a avut iubitul tau pentru ca pe masura ce primesti informatii vei aduna nesigurante si anxietati. Stii tu “Oare X il facea sa se simta mai bine?” Si-atunci nimeni nu are de castigat!

  • Femeile sunt mai sincere, barbatii mai ascund informatii

Sigur te gandesti si tu cate partenere sexuale a avut iubitul tau insa inainte a de te lansa in interogatoriu, gandeste-te bine daca te simti confortabil sa stii cu adevarat cine si cum i-a trecut prin pat.

Specialistii afirma ca multe persoane ajung sa isi compare viata sexuala si numarul partenerilor. Insa numerele pot fi inselatoare! Femeile aproximeaza mai aproape de adevar in timp ce barbatii tind sa supraestimeze numarul partenerlor sexuale.

  • Cate partenere sexuale a avut iubitul tau si cati parteneri ai avut tu?

Da, cand vine vorba de aceeasi intrebare, exista o discriminare pe baza sexului. Astfel, cu cat ai avut mai multe iubite, treci de “cunoscator”. Insa, ca femeie, cu cat numarul barbatilor cu care ai fost creste, cu atat risti sa fii catalogata asa cum nu-ti doresti!

Insa, nu trebuie sa te scuzi sau sa te simti prost daca ai fost o femeie activa sexual! Si daca el stramba din nas la aflarea numarului, stie unde e usa, nu?

  • Ce afirma sexologii si psihologii legate de numarul partenerilor sexuali

Partenerii din trecut te definesc pe tine din trecut. Numarul lor pe cine ai fost inainte. Nu pe cine esti acum. De asemenea, cand vine vorba de cate partenere sexuale a avut iubitul tau, se aplica aceeasi gandire.

Daca tu ai avut doi parteneri iar el 10 partenere, exista riscul sa te simti inferioara sau frustrata, ba chiar sa simti ceva furie. Dar, atentie! Disconfortul acesta este generat de nesigurantele tale.

  1. Te consideri fara experienta sexuala fata de el?
  2. Crezi ca nu se simte satisfacut sexual de tine?

Una peste alta e natural si normal sa vrei sa stii cate partenere sexuale a avut iubitul tau. Si este inevitabil sa ajungeti la aceste intrebari si discutii de cuplu. Insa experientele din trecut trebuie sa fie percepute drept ceva bun. Pana la urma toate experientele lui din trecut il definesc pe el, cel din prezent.

Citeste si: Numarul de parteneri sexuali de care ai nevoie intr-un an ca sa fii fericita

Foto: Gulliver