Ce inseamna namaste: ghid de yoga

Ce inseamna namaste? Poate te-ai intrebat si tu ce semnificatie are cuvantul auzit la clasele de yoga. Am aflat cum se traduce “namaste” de pe mindbodygreen.com.

Iata ce inseamna namaste, in traducere ad-literam: “Divinul din mine se inchina divinului din tine”. De altfel, namaste nu este doar un termen in yoga. Dar ce inseamna namaste? “Nama” – prima parte a cuvantului se traduce prin “inchinaciune”. De altfel, namaste se realizeaza cu mainile impreunate, ca intr-o rugaciune in dreptul chakrei inimii. Apoi mainile se muta catre centul fetei, oferind multumire pentru ora de yoga.

Ce inseamna namaste vs. namaskar

“Namah” se traduce prin salutare. “Te” inseamna “pe tine”. Deci, “te salut”. Daca ai auzit la orele de yoga si namaskar, intrepretarea pentru “kaara” ar fi “a face”. Deci “imi ofer salutarile”. Se pare ca namaste este salutul mai intim, mai apropiat. Prin namaste se ofera binete in forma divina.

Un salut profund

Atunci cand o persoana saluta o alta persoana sub forma “ma inclin in fata sufletului tau”, se creeaza o emotie spirituala. Namaste creeaza o anumita vibratie. Se transfera emotie pozitiva de la cel care ofera salutul catre cel care il primeste. Sufletele se centreaza si se creeaza o conexiune a chakrelor.

De ce este folosit in yoga

Namaste este salutul cel mai folosit la yoga. Este gestul care trimite, la nivel simbolic, spiritualitate in Univers, in speranta de a primi acelasi pozitivism inapoi. Namaste mai este folosit si pentru a multumi profesorului de yoga. Namaste devine astfel un semn de egalitate intre oameni. In timpul clasei de yoga, oamenii se (auto)descopera, iar la finele clasei, inainte de a merge inapoi in “lume”, elevii clasei de yoga isi ofera recunostinta.

Adu ambele maini, centrate, in zona pieptului. In timp ce spui namaste, inclina-te usor. Tine ochii inchisi si pastreaza mainile libere.

Ai grija cand il spui!

Acum ca ai aflat ce inseamna namaste, iata ce sa iti amintesti data viitoare cand vei rosti cuvantul plin de incarcatura spirituala pozitiva. Spune salutul numai cand poti transmite aceasta pozitivitate. Lipsa contactului fizic creeaza aura pozitiva. Atunci cand va atingeti, exista sansa de a transmite negativism. Si, nu in ultimul rand, adu degetele impreuna si priveste-le.

Namaste este o multumire pentru lumea din jurul nostru si pentru lumea pe care o cream in jurul nostru si in noi. Un transfer de energie. O onoare divina.

Citeste si: Yoga pentru depresie. Cum te ajuta sa iti revii!

Foto: Guliver