Ce ne face fericiti. Rezultatele unui studiu Harvard de 75 de ani.

Ce ne face fericiti? Relatiile cu cei din jur, dar nu orice fel de relatii! In unele cazuri, nu conteaza longevitatea din cuplu si nici numarul prietenilor, ci calitatea conexiunii dintre voi!

Ai aflat pana acum de studiul Harvard realizat pe o perioada de 75 de ani, in incercarea de a afla ce ne face fericiti? Conform Thepowerofideas.ideapod.com, studiul este unul revolutionar in domeniul psihologiei.

Pentru o perioada de mai bine de 75 de ani, cercetatorii au urmarit vietile a doua grupuri de barbati, iar acum studiaza vietile copiilor lor, care fac parte din generatia numita Baby Boomers, adica a celor nascuti dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial, pentru a afla in ce fel experientele din copilarie ajung, peste zeci de ani, sa ne influenteze sanatatea si starea de spirit cand ajungem la varsta mijlocie.

Dragostea e cea mai importanta

Asadar, ce ne face fericiti si sanatosi pe parcursul vietii? Multi ar putea fi tentati sa spuna ca faima si banii, dar psihiatrul Robert Waldinger, care a condus studiul, crede ca nu e asa. La intrebarea “care e factorul principal care ne influenteaza fericirea si starea de bine”, Waldinger a spus: “Cel mai clar mesaj pe care il primim din acest studiu de 75 de ani este acesta: relatiile bune ne fac mai fericiti si mai sanatosi”.

Cu alte cuvinte, ceea ce ne face fericiti si impliniti este dragostea. Mai exact, studiul arata ca, daca ai alaturi pe cineva pe care sa te poti baza, sistemul nervos se relaxeaza, iti ajuta creierul sa ramana sanatos si reduce durerea emotionala. In plus, studiul arata ca persoanele care se simt singure vor avea parte de un declin al sanatatii fizice mai timpuriu si prezinta riscul de a muri la o varsta mai frageda.

Mai exact, ce ne face fericiti si longevivi?

Potrivit lui Robert Waldinger, ceea ce conteaza nu este numai numarul prietenilor si nici daca esti sau nu intr-o relatie de durata, ci calitatea relatiilor tale apropiate. Nu conteaza daca esti intr-un grup mare de amici sau daca ai o relatie de cuplu de 10-20 de ani, ci conteaza sinceritatea si profunzimea relatiilor pe are le ai cu cei din jur.

Rezultatul studiului despre ce ne face fericiti este un bun prilej pentru a-ti analiza relatiile si a le face o prioritate pe cele autentice. Fara relatii sincere, nu poti fi fericita!

FOTO: Guliver

Citeste si: Cele 4 prietene de care avem neaparata nevoie.