Ce sa faci in ziua nuntii

Ce sa faci in ziua nuntii pentru a ramane cu cea mai frumoasa amintire? Am aflat sfaturile unor cupluri casatorite de peste 30 de ani, de pe Women’s Health! Si iti spunem ca este important sa iti aloci putin timp doar pentru tine (singura) si gandurile tale.

Ziua nuntii tale e plina de sentimente contradictorii – abia astepti, esti surescitata, esti stresata, totul e un haos. Si, desi nuntile s-au schimbat drastic de-a lungul timpului, fundamentele sanatoase pentru ce sa faci in ziua nuntii tale au ramas aceleasi. Descopera marturiile unor cupluri casatorite de peste 30 de ani si sfaturile lor pentru ziua nuntii!

 1. Uita de telefon!

Desigur, e tentant sa pui ceva pe Facebook in direct de la eveniment, dar aceasta zi este facuta sa traiesti prezentul din plin. Cu siguranta prietenii si fotografii vor face suficiente poze pentru amintirile voastre. Iata ce sa faci in ziua nuntii: sa te bucuri de ea real, nu virtual!

 1. Nu le permite celor din jur sa te intristeze

Orice ti-ar spune rudele sau cunostintele – in fine, invitatii – nu pune la suflet. Orice rautate a lor nu este despre tine, ci despre frustrarile lor. Impune-le limite cu respect si daca rautatile insista, intoarce-le spatele, scuzandu-te ca ai bucurii de trait, nu rautati de auzit.

 1. Aminteste-ti clipele speciale

Admira-te in rochia de mireasa. Admira locul nuntii. Invitatii. Totul. “Fotografiaza” mintal toate clipele frumoase. Sigur va fi un moment-cheie cu care veti ramane amandoi. Iata ce sa faci in ziua nuntii alaturi de sotul tau: sa pastrati amintiri frumoase.

 1. Concentreaza-te pe partenerul tau

Apropo de partener, concentreaza-te pe el. Pe cum il privesti in fata altarului. Pe clipele in care iti zambeste. Pe cum arata in costumul de mire. Pe primul vostru dansa ca sot si sotie. Sunt clipele voastre si tocmai ce va creati primele amintiri drept cuplu casatorit.

 1. Relaxeaza-te

Sigur ca vei fi tensionata si stresata, din dorinta sa iasa totul bine. Dar iata ce sa faci in ziua nuntii tale: sa te relaxezi! Nimeni nu-si va aminti ca nu au iesit toate lucrurile ca la carte.

 1. Nu va vedeti pana la altar

Si asta pentru ca, astfel, clipa revederii va fi mai impresionanta, mai frumoasa. Poate pare un obicei invechit, dar merita!

 1. Pastrati momente in care sunteti doar voi doi

Luati-va de mana si mergeti doar voi doi intr-o camera. Singuri. Relaxati-va, sarutati-va, pe bune, fara graba. Vorbiti. Nu lasati pe nimeni sa intre! Nici macar fotograful. Doar voi doi!

 1. Incepeti ziua nuntii plini de recunostinta

E simplu sa te lasi prinsa de stresul planificarii nuntii. Parca totul e haos. Dar da-ti voie sa fii doar tu cu gandurile tale. Si bucura-te de tot. Fii recunoscatoare ca traiesti aceste clipe. Daca va ajuta cu ceva, faceti ceva ce va relaxeaza in dimineata dinainte de nunta.

 1. Petreceti timp alaturi de preietenii vostri

In ziua nuntii, nu uita sa petreci alaturi de cei mai buni prieteni. Sigur, socializeaza cu toti invitatii si cu toate rudele, insa, neaparat traieste clipe frumoase alaturi de prietenii cei mai buni. Pana la urma, ei iti vor fi alaturi toata viata!

 1. Nu uitati ca viata continua si dupa nunta

Iata ce sa faci in ziua nuntii – sa iti reamintesti ca este totusi o zi. Ca oricare alta. Iti vei continua casatoria si viata de a doua zi. Soarele va rasari si vei trai fericita chiar daca ceva nu iese “cum trebuie”. Nu lasa lucrurile marunte sa-ti strice ziua!

 1. Faceti un plan

Si mai mult decat o lista cu ce aveti de facut, delegati pe cineva – prietena cea mai buna sau cineva in familie – care sa rezolve mici probleme, astfel nu va veti simti coplestiti, stresati si sa va puteti bucura din plin de ziua in care mariajul vostru incepe.

 1. Amuzati-va cand lucrurile nu ies cum va doreati

Si ce daca ti se rupe rochia? Sau voalul? Ori poate ti se rupe tocul de la pantofi. Orice clipa poate deveni o amintire frumoase si amuzanta. Fii pregatita de mici “derapaje” si nu le lasa sa iti strice ziua. Sunt ca niste condimente care adauga savoare. Iata ce sa faci in ziua nuntii!

Citeste si: Cercetatorii au descoperit varsta ideala pentru casatorie. Te incadrezi?

Foto: Guliver