Ce sa faci pentru un salariu mai mare

Fie ca ai afacerea ta, fie ca iti doresti o marire salariala, iata ce trebuie sa schimbi in mentalitatea si comportamentul tau daca vrei un salariu mai mare. In loc sa te plangi, mai bine gasesti solutii!

Traim in era in care fiecare persoana e un brand. Fiecare este acolo unde se plaseaza. Si asta functioneaza si daca lucrezi ca angajat undeva, si daca ai business-ul tau. Tu te pozitionezi unde iti doresti si, daca muncesti de ajuns si ai un strop de noroc, vei fi apreciata ca atare.

Ce sa faci pentru un salariu mai mare? Sa re-evaluezi felul in care te privesti tu!

Felul in care “te vinzi” spune multe despre tine. Vei crede ca poate daca lucrezi pe mai putini bani, vei fi apreciata! Ei bine, exista o legatura puternica intre ce gandesti tu despre tine si ce vor crede ceilalti ca meriti. Multi se lovesc de temerile legate de “cer prea multi bani”? “De ce X cere mai mult?” , “De ce Y cere mai putin?”. Pana la urma, experienta adunata de tine, in aria ta de expertiza, conteaza! Daca tu ii dai valoare si daca ea are valoare, atunci si altii vor pune pret mare pe ceea ce faci!

Este esential sa te focusezi pe tine, nu pe cei din jur

Daca de multe ori si tu lasi aceste lucruri sa “se aseze” ele, in timp ce tu, desigur, iti faci treaba bine, si daca te simti putin inconfortabil cand oamenii te intreaba de bani sau asteptari salariale, te anuntam ca trebuie sa te focusezi pe tine! Asta daca vrei un salariu mai mare! Si nu, nu e vorba de un volum mai mare de munca! Fa din tine un brand! Uita-te bine la tine, la munca ta si vezi ce ai de scos in fata. Daca simti ca dai mai mult decat primesti, trebuie sa iei masuri.

Ai incredere in legea atractiei!

Vei castiga mai multi clienti sau vei avea parte de o promovare la locul de munca atunci cand tu te vei aprecia mai mult. Iata ce sa faci pentru un salariu mai mare: sa setezi limite! Atunci cand tu iti stii puterile si le comunici, le vor sti si altii. Daca vei veni la munca mereu obosita si mereu secata de faptul ca muncesti prea mult fara sa fii (ras)platita, lucrul acesta se va simti. Cand esti aliniat cu valoarea ta o vor vedea si ceilalti. Banii sunt tot o energie. Da-ti voie sa castigi mai mult. Sa valorezi mai mult! E locul tau de munca si trebuie sa te simti apreciata! E afacerea ta, deci trebuie sa fie la adevarata ei valoare. Poti schimba tot ce nu iti place!

Fii acolo unde esti, dar nu ramane acolo! Mergi acolo unde vrei sa fii!

Din cand in cand, “intalneste-te” cu tine si discutati ce va doriti! Ce sa faci pentru un salariu mai mare?

  • Analizeaza-ti bine finantele.
  • Analizeaza cheltuielile pe fiecare saptamana.
  • Uita-te bine la ce se anunta pentru urmatoarea saptamana.
  • Trimite-le clentilor ce iti datoreaza bani un e-mail sub forma de reminder.
  • Analizeaza si alte colaborari, atat daca ai un job full-time, dar si daca ai afacerea ta.

Acum este momentul sa analizezi daca petreci prea mult timp pentru un task sau pentru client, comparativ cu remuneratia pe care o primesti.

Energia ta e extrem de puternica!

Pe masura ce iti cresti business-ul sau experienta la locul de munca, canalizeaza-ti energia catre tine. Totul se leaga de conexiunea pe care tu o ai cu tine. Asadar:

  • priveste-te obiectiv unde te afli acum. Fara a te judeca, fara a considera ca e suficient, fara a-ti dori sa controlezi parcursul.
  • conecteaza-te cu ceea ce doresti tu sa ti le intample pe viitor.
  • daca te ajuta, pune pe o foaie de hartie tot ce iti doresti. Toate asteptarile tale – fie si salariale.
  • scrie si ce te face fericita, dar si ce te stoarce de puteri.
  • aminteste-ti ca tu conduci masina! Tu faci alegerile pentru tine.

Acum ca ai aflat ce sa faci pentru un salariu mai mare, pune in aplicare aceste sfaturi si da-ti voie sa cresti, sa valorezi mai mult!

Citeste si: Idei de afaceri profitabile pentru femei. E simplu sa castigi mai multi bani!

Foto: iStock