ce sa stergi din cv-ul tau

Primele incercari de CV-uri sunt pline de defecte in cazul fiecaruia dintre noi. Unele sunt prea lungi, altele prea scurte si cele mai multe pline de lucruri irelevante pentru un angajator. Insa daca anumite greseli sunt tipice doar pentru incepatori, exista multe erori comise chiar si de cei care au deja experienta.

Asa ca daca ai impresia ca CV-ul tau este imperfect, te sfatuiesc sa citesti cateva dintre greselile care te pot costa jobul visat. Le-am gasit intr-un articol de pe motto.time.com.

Cum sa-ti imbunatatesti CV-ul eliminand informatiile nepotrivite

Sterge orice nu se refera direct la jobul pentru care aplici

Cand iti actualizezi CV-ul pentru un anumit job, fii atenta la responsabilitatile si cerintele necesare acolo. In cazul in care vrei sa te reprofilezi si multe dintre punctele din CV-ul tau nu sunt relavante pentru noua pozitie, cel mai bine ar fi sa le lasi deoparte. Cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l transmita CV-ul tau este ca esti persoana potrivita pentru locul de munca respectiv. Si nu exista un CV universal valabil pentru orice job.

Taie din CV realizarile irelevante sau premiile irelevante

Nu e nevoie sa incluzi faptul ca ai castigat un concurs de dans in orasul tau sau ca ai intrat prima pe lista la facultate, cu exceptia cazului in care astfel de “titluri” te fac mai potrivita pentru respectivul job.

Nu trece competentele care se subinteleg sau sunt expirate

Suntem de peste un deceniu si jumatate in secolul 21. Asa ca orice angajator se asteapta sa te descurci cu Microsoft Word (si cu celelalte programe din pachetul Microsoft Office). Asa ca n-are rost sa treci aceasta aptidine la capitolul de abilitati. In schimb, daca aplici la locuri de munca in domenii tehnice, unde trebuie sa fii buna pe limbaje de programare si aplicatii, enumerarea lor este obligatorie.

Fereste-te de imagini sau vizualuri

Daca nu esti un graphic designer care trebuie sa-si faca CV-ul creativ, atunci evita fotografiile, miniaturile sau graficele. Ele aglomereaza inutil CV-ul, ocupa un spatiu valoros si-l fac mai greu de citit.

Sari peste expresiile-cliseu sau vagi

Formule de genul “orientata spre rezultate” sau un “jucator de echipa” nu spun nimic unui angajator in acest moment. Economiseste spatiul sau foloseste exemple concrete pentru a-ti arata aptitudinile. De exemplu n-ar strica sa enumeri rezultatele echipei al carei team leader ai fost.

Declaratii exagerate sau (si mai rau) minciuni

Tine minte faptul ca managerii au tendinta de a suna angajatii pe care i-ai avut in trecut si de a face propriile lor cercetari, asa ca exagerarile nu-si au locul in CV-ul tau. De exemplu, in lumea technologiei, nu supraexagera niciodata cunostintele tale despre un anumit limbaj de programare. A spune ca esti specialist in dezvoltare iOS atunci cand ai programat o singura data o aplicatie nu va da tocmai bine. Managerii descopera in final minciuna si nu va fi doar jenant, ci se va incheia probabil si cu o concediere.

Citeste si despre alte greseli care-ti pot compromite sansele de angajare pe pozitia multvisata!

Foto: iStockphoto

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastrae de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!