Ce semnificatie are numele Andreea si de ce este atat de raspandit

Provine din numele grecesc Andreas, este atestat in epoca greco-romana si se traduce prin termenii: darzenie, curaj. Andreea si derivatele acestui nume sunt si in acest an preferate de multi parinti atunci cand isi boteaza copiii, datorita a ceea ce simbolizeaza si pentru ca nu se demodeaza. Tu stii ce semnificatie are numele Andreea?

Multe optiuni se bazeaza pe modul cum suna unul langa altul numele de familie si prenumele Andreea si se ia in calcul si componenta religioasa. Andreea, insa, nu este doar un nume de sfant, ci mult mai mult. Numerologul Ionut Agachi si editorii sheknows.com au oferit detalii despre ce semnificatie are numele Andreea.

Oamenii care poarta acest nume au o nevoie interioara profunda de liniste si isi doresc sa inteleaga si sa analizeze lumea in care traiesc. In mare parte din timp, Andreea, Andrei si cei care poarta nume derivate din acestea studiaza si iubesc sa afle lucruri noi.

Au tendinta sa afiseze un aer mistic, sa filosofeze si au capacitate buna de a preda. Pentru ca traiesc foarte intens in universul mintii lor, lasa impresia celorlalti ca sunt tacuti, introspecti si, in multe cazuri, introvertiti.

Ce semnificatie are numele Andreea vs Sfantul Andrei

Sfantul Andrei a fost unul dintre cei doisprezece Apostoli ai Mantuitorului. In tara noastra, acesta are parte de o cinstire deosebita pe teritoriul tarii si in intreaga istorie a neamului, deoarece Sfantul Andrei a ajuns si a intemeiat primele comunitati crestine de la noi, mai exact in Dobrogea. Oamenii il apreciaza, in toate evangheliile scrie despre acest apostol, deoarece acesta a propovaduit invatatura crestina, dand dovada de daruire si curaj, de izbanda si staruinta impotriva raului. De altfel, Sfantul Andrei este si parintele spiritual al romanilor. Legendele spun ca acest prenume poarta noroc. Iar fetele botezate Andreea sunt percepute ca fiind sociabile, darnice, intreprinzatoare si placute de toata lumea.

Andreea, nume cu doua laturi

Asteapta-te cand cunosti o persoana cu acest nume, sa remarci la ea o personalitate complexa, ambigua, datorita celor doua naturi antagoniste ale sale, care se impletesc si se confrunta pe tot parcursul vietii: o latura masculina, activa, voluntara si autoritara, independenta si egoista, care are tendinta de a domina in orice situatie si o latura feminina, pasiva, timida, dependenta si afectiva, careia ii place sa isi ajute semenii.

De regula, Andreea are toate sansele sa evolueze si sa se realizeze in viata, daca este inconjurata de dragoste si afectiune. Esecurile o demoralizeaza profund, dar reuseste sa se ridice. Isi activeaza latura masculina si lupta. Ii place sa fie inconjurata de prieteni, dar adora si sa ocupe pozitia de lider in mai toate aspectele vietii.

Personalitatea persoanelor care poarta acest nume ar putea fi descrisa si prin termenul independenta. Stiai ca femeia independenta ii sperie pe toti?