ce trebuie sa stie iubitul despre tine

Ce trebuie sa stie iubitul despre tine inainte de a va logodi? Fie ca de abia v-ati cunoscut, fie ca sunteti impreuna de cativa ani, este esential, inainte de casatorie ca partenerul tau sa stie cateva lucruri despre tine.

Trebuie, de fapt, sa va asigurati ca la capitolele vitale va potriviti, sunteti compatibili si ca faceti cea mai buna pereche.

Ce trebuie sa stie iubitul despre tine – afla daca sunteti compatibili

  1. Va doriti sau nu copii?

Ce trebuie sa stie iubitul despre tine inainte de a spune “da”? Iti doresti sa fii mama sau nu? Aceasta este o conversatie semnificativa in viata unui cuplu. Fiti sinceri, indiferent cat de teama va este de consecinte si vedeti daca va potriviti!

O astfel de decizie e vitala pentru intreg parcursul relatiei. Daca un partener doreste copii, iar celalalt nu, exista un conflicat major de interese. Discutati despre planurile de viitor!

  1. Cum priviti sexul?

Ai crede ca nu e cazul sa discutati despre sex. Cu atat mai mult daca sunteti la inceput! Insa trebuie sa abordati si felul in care vedeti sexualitatea in viata voastra.

Iata ce trebuie sa stie iubitul despre tine si ce trebuie sa stii si tu despre el: daca va doriti experiente sexuala mai dese, daca sexul este o necesitate sau poate trece in plan secund, daca sunteti compatibili, daca va doriti sa incercati lucruri noi, unde trasati limitele.

  1. Care sunt valorile tale?

Valori este o notiune pe cat de abstracta, pe atat de cuprinzatoare! Insa ce trebuie sa stie iubitul despre tine si tu despre el este daca aveti aceleasi credinte.

Poate fi vorba despre stilul de viata – daca un partener are o viata activa, iar celalalt prefera sa stea la TV vor exista conflicte repetate. Poate fi vorba despre vederi politice, religioase, legate de alimentatie, de petrecerea timpului liber.

Vital este va intalniti in punctele esentiale si sa stiti sa va acceptati diferentele. Discutati totul de la inceput pentru a nu va pierde timpul reciproc sau pentru a reduce conflictele pe parcurs.

  1. Cum va gestionati finantele?

Si discutiile legate de bani sunt importante in economia unui cuplu. Ce trebuie sa stie iubitul despre tine: daca iti place sa cheltuiesti, daca vrei sa economisesti, daca vrei sa investesti, daca vrei sa cumperi obiecte sau preferi sa “cumperi” experiente – calatorii, de exemplu.

  1. Cum gestionezi situatia de conflict?

Modul in care va certati spune multe despre deznodamantul relatiei voastre. Mai exact, daca nu stiti sa gestionati discutiile in contradictoriu, veti avea de suferit sau veti pierde chiar relatia.

Iubitul tau trebuie sa stie daca tii sa castigi o cearta, daca esti genul care lasa de la ea, daca dupa o cearta ramai suparata mult timp. La fel de bine, si tu vrei sa stii daca el este pasiv, daca devine agresiv sau pur si simplu nu se implica nici in discutii.

Ce trebuie sa stie iubitul despre tine? Este mai bine sa stiti amandoi de la inceput cum va certati, ca sa aveti argumente sanatoase si constructive.

Discutati ce aveti nevoie dupa o cearta, cum sa ramaneti conectati dupa o discutie, cum sa va reamintiti ca va iubiti, pentru ca in tranzitia logodnei catre casatorie va fi mai dificil sa gestionati situatiile noi.

Sigur, nu exista o reteta speciala, insa cu cat discutati mai multe aspecte din viata voastra, din experientele voastre si din planurile voastre, cu atat exista mai multe sanse sa construiti o relatie solida si o casnicie reusita.

Citeste si: Fostii tai parteneri de cuplu – despre care sa-i vorbesti iubitului

Foto: Guliver