Pasiunea in relatie - o sarcina importanta pentru ambii parteneri

La inceput, pasiunea in relatie este la cote maxime si pare ca nimic nu poate „raci“ focul iubirii intre doi indragostiti. Culmea, lucrurile se schimba radical intr-un timp foarte scurt, daca partenerii fac acele greseli recunoscute ca omoara pasiunea incet si sigur. Uneori le facem cu totii fara sa stim, alteori le putem evita. Tu ce alegi?

Euforia din prima parte a relatiei poate disparea daca nu te implici mai mult si il lasi pe celalalt sa faca toata treaba. Este una dintre cele mai grave cauze care ucid pasiunea in relatie. Mai nou, la TV, se promoveaza imaginea cuplului fericit care mananca lucruri mai mult sau mai putin sanatose, in timp ce urmareste un film.

Din pacate, acesta nu este peisajul romantic ideal in realitate. Nu te astepta ca daca stai toata ziua pe canapea si te uiti la seriale, el o sa te vada ca pe femeia visurilor lui. Si nici nu n-o sa-l vezi bine, te asigur! Ca sa pastrati vie flacara iubirii intre voi, luptati in fiecare moment sa mentineti pasiunea la cote inalte. Fie ca lucrezi la gesturi, la cuvinte sau exersezi in bucatarie o noua tarta cu branzeturi.

Invata sa-l respecti pe cel de langa tine si, chiar daca ajungeti la un nivel mai avansat al relatiei, tine sub control jocul periculos cu eliminatul de gaze din interior spre exterior. Poate nu crezi, dar multe cupluri au recunoscut ca asta e inceputul sfarsitului perioadei de indragosteala.

Pasiunea in relatie moare intr-un mediu dezordonat

Ai venit acasa si tot ce vrei este sa te simti iubita si rasfatata, asa ca ii dai de inteles si va aruncati amandoi in pat, in cautarea extazului. Cand, ce sa vezi?! Firmiturile de chipsuri si popcorn de aseara, de cand ati vazut filmul de actiune, au ramas acolo.

Ca sa previi un astfel de moment, care poate afecta dorinta de a fi cu el si invers, asigura-te ca patul este facut si asternuturile sunt curate, iar in camera totul este aranjat. Nu e sexy sa ai lucruri aruncate pe spatarul scaunului sau sa ti se vada sosetele purtate iesind de sub pat.

Il respingi

Sa fii respins, in general, este un sentiment care te face sa te simti inconfortabil. Sa te respinga partenerul de viata este o senzatie care nu poate fi exprimata in cuvinte, mai ales cand iubesti. Pentru unii, acest gest poate fi cum nu se poate mai dramatic.

Daca nu ai dispozitia necesara, nu te sfii sa-i spui in fata, cu diplomatie, ca e mai bine sa amanati momentul pasional dintre voi doi. Daca e nevoie, explica-i de ce preferi s-o lasi pe altadata, insa nu-l respinge cu afirmatii de genul: „si-n noaptea asta?!“.

Exagerezi cu critica

Comentariile negative pe care le faci in prezenta altora, uneori sa se simta judecati, nu face bine relatiei tale. Si cu siguranta nu va ajuta nici pe plan intim. Daca esti extrem de critica atat cu tine, cat mai ales cu cei din jur, risti ca partenerul tau sa te vada intr-o lumina nefavorabila, care il va forta sa nu mai fie atras de tine. Incepe sa gandesti pozitiv si renunta sa-i mai critici gratuit pe cei dragi.

Astepti s-apara din senin

Intr-o relatie, amandoi partenerii au de muncit, pentru ca dragoastea si pasiunea nu vin asa, de nicaieri. Nu te gandi ca daca le astepti, ele vor aparea la un moment dat si in viata ta. Unii sar de la relatia A la relatia Z si pierd toata distractia pe care le-o pot oferi celelalte „litere“. Asta este parerea Sarei Altschule, pe bustle.com, dar daca stai mai bine si te gandesti, are dreptate. Intr-o relatie lupti, daca vrei ca ea sa mearga si nu-ti faci bagajul sa pleci la cea mai mica discutie in contradictoriu.

Daca s-a stins, afla cum reaprinzi pasiunea in relatia de cuplu!

Foto: Guliver