cel mai seducator accent

La sfarsitul anului trecut, publicatia The Independent a facut un studiu pentru a descoperi care este cel mai seducator accent din Europa. Au fost intervievate mai mult de 1000 de persoane, iar competitia a fost foarte stransa.

Te-am facut curioasa? Ei bine, nu te mai tin in suspans! 25% din participantii la acest studiu au ales accentul italienesc ca fiind cel mai seducator accent din Europa. Afla ce alte limbi au ocupat urmatoarele pozitii!

De ce italienii au cel mai seducator accent din Europa

Jurnalistii de la italiangoodnews.com, mandri de rezultatele acestui studiu, au fost curiosi sa investigheze mai multe pe acest subiect. Mai exact, ei au vrut sa stie ce cred oamenii din lumea intreaga despre accentul italienesc, dar si despre cum suna aceasta limba pentru alte popoare. Printre elementele cu care a fost asociat accentul italienesc se numara: romantismul, care se regaseste mai ales in filmele vechi, faptul ca este usor de inteles, este melodios si dulce. In plus, se pare ca acesta face ca totul sa sune ca o poezie si are o ritmicitate aparte, placuta.

Cei care au initiat studiul au ajuns la concluzia ca italienii tind sa accentueze consoanele cand vorbesc engleza sau orice alta limba straina. Ei subtiaza toate sunetele mai mult decat este necesar si pun o vocala in plus la fiecare sfarsit de cuvant ce se termina cu o consoana. Toate acestea suna destul de ciudat pentru cei care nu vorbesc aceasta limba, dar face exprimarea italienilor mai clara.

Ce alte accente se mai afla in acest top

Pe pozitia secunda, cu 23% din voturi, se afla franceza, supranumita si „limba iubirii“. In topul celor mai seducatoare accente din Europa se afla si limba irlandeza, limba spaniola si, spre surprinderea celor care au facut acest studiu, limba suedeza.

Te bucura vestea ca cel mai seducator accent din Europa este cel vorbit de italieni? Citeste si: Care sunt cele mai grele limbi straine din Europa – TOP 3.

Foto: Guliver