cele mai bune tari pentru femei copehaga

Poate platesc cele mai mari impozite din lume, indura ierni lungi si privesc apusul inainte de ora 16, dar femeile care locuiesc in Danemarca starnesc invidia celor din intreaga lume. Danemarca se afla pe locul 1 in topul cu cele mai bune tari pentru femei.

Regatul Danemarcei este cea mai buna tara pentru femei, cel putin in conformitate cu topul 2016 Best Countries in cadrul caruia au fost chestionate peste 7.000 de femei. Clasamentul, realizat in parteneriat cu firma pentru strategie de brand BAV Consulting si Wharton School de la Universitatea din Pennsylvania, a avut ca scop evaluarea perceptiilor globale ale celor mai mari economii ale lumii in ceea ce priveste atributele lor.

Cele mai bune tari pentru femei, printre care se mai numara Suedia, Canada, Olanda si Australia, au avut scorurile cele mai mari pe urmatoarele atribute: le pasa de drepturile omului, nu ignora egalitatea de gen, tin cont de egalitatea veniturilor, in cadrul lor se munceste in conditii de siguranta si se fac progrese constante. Algeria si Pakistan, cele doua tari de pe ultimile locuri ale topului, au fost aspru criticate pentru felul in care tratateaza femeile.

Danezii sunt in mod constant printre cele mai fericite natiuni ale globului, potrivit Raportului Mondial de Fericire. Conform unui alt studiu femeile daneze care s-au pensionat sunt cele mai multumite din toata Europa.

Cele mai bune tari pentru femei: ghici pe ce loc este Romania

Danemarca promoveaza, de asemenea, egalitatea de gen si ofera un sistem de ingrijire al copiilor in functie de castigurile parintilor si are cea mai flexibila politica de concediu pentru cresterea copilului din Uniunea Europeana. Danemarca a fost clasificata de catre US News and World Report ca fiind a doua cea mai buna tara in care sa-ti cresti copiii si a iesit pe locul patru intr-un top care evalueaza bunastarea mamelor si copiilor din 179 de tari.

Pe locul doi pe lista cu cele mai bune tari pentru femei este Suedia care, potrivit unui sondaj YouGov, a avut atitudini progresiste fata de egalitatea de gen.

Canada, ocupa un binemeritat loc trei in acest clasament, deoarece guvernul sau a inclus in politica interna si externa protejarea drepturilor femeilor. Olanda este pe locul patru, pe 5 Australia, urmata indeaproape de Noua Zeelanda, Germania, Marea Britanie, Luxemburg si Austria. Va intrebati unde este Romania? Pe locul 37 si a fost surclasata de Bulgaria, Thailanda, Malaezia, Peru, Panama sau Chile. Deci situatia noastra nu arata tocmai roz.

Unele femei au puterea sa faca lucrurile altfel decat noi. Si le invidiem si visam sa ajungem sa fim ca ele. Daca vrei sa descoperi 3 povesti incredibile citeste acest articol despre niste femei puternice si faimoase!

Foto: iStockphoto

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!