cele mai puternice femei din business

Forbes a realizat topul cu cele mai puternice femei din business la nivel mondial. Daca vrei sa stii cum obtii succesul in cariera sau cum sa fii apreciata la locul de munca, descopera numele acestor femei de business si afla-le povestea. De-acum poti sa incepi sa evoluezi in cariera.

Cele mai puternice femei din business ale acestui an au schimbat peisajul la locul de munca. Au schimbat paradigme si au modificat perceptii.

Cele mai puternice femei din business din topul Forbes conduc propriile companii, realizeaza schimbari sociale si tehnologice si se implica in a oferi consumatorilor obiceiuri sanatoase. Aceste femei de afaceri schimba natiuni si seteaza scopuri inalte in evolutia omenirii.

Multe dintre cele mai puternice femei din business activeaza in domeniul energiei regenerabile. Alte femei cu functii executive se implica social pentru a permite si altor femei sa le calce pe urme.

Daca vrei sa evoluezi in cariera si sa fii apreciata la locul de munca, citeste ce afirma una dintre femeile de afaceri de succes la nivel mondial: „Totul se reduce la a pretui orice idee si a la construi echipe cu istorii diferite si experiente diverse”. (CEO General Motors, Mary Barra, pe locul 5 in topul Forbes).

Mary Barra, care conduce compania General Motors din 2014 este renumita pentru adoptarea unor decizii dificile, precum retragerea GM de pe pietele internationale mai putin profitabile. Ea a anuntat ca GM se indreapta catre masinile electrice, adaptandu-se la realitatea in care tari precum Franta sau Anglia anunta ca vor interzice automobilele pe benzina si motorina.

In mod similar, poti invata cum obtii succesul in cariera si de la CEO Pepsi, Indra Nooyi, pe locul 11 in topul Forbes. Ea a decis adaugarea unor bauturi mai sanatoase in gama Pepsi, in urma modificarii obiceiurilor consumatorilor.

Printre cele mai puternice femei din business se numara si Isabelle Kocher, CEO al Engie, companie particulara de energie (pe locul 23). Te poti inspira de la ea, intrucat ea face tranzitia de la combustibili pe baza de petrol la energie solara, eoliana. O alta femeie de afaceri de succes este Emma Walmsley, CEO GlaxoSmithKline (pe locul 29). Ea modifica focusul companiei in dezvoltarea tratamentelor oncologice si terapiilor autoimune.

La fel de populara in lumea business este si Rosalind Brewer, Starbucks, care se situeaza pe locul 44 in topul Forbes. Ea se canalizeaza pe a incuraja promovarea tuturor angajatilor, fara discriminare.

Descopera mai jos, top 19 cu cele mai puternice femei din business, conform revistei Forbes si, daca vrei extra-inspiratie, cauta povestile acestor femei:

 1. Mary Barra, CEO, GM
 2. Indra Nooyi, CEO, Pepsico
 3. Marillyn Hewson, CEO, Lockheed Martin
 4. Isabelle Kocher, CEO, Engie
 5. Emma Walmsley, CEO, GlaxoSmithKline
 6. Rosalind Brewer, COO, Starbucks
 7. Phebe Novakovic, CEO, General Dynamics
 8. Nguyen Thi Phuong Thao, Cofounder-Chair, Sovico Holdings
 9. Lisa Davis, CEO, Siemens
 10. Guler Sabanci, Chair, Sabanci Holdings
 11. Feng Ying Wang, CEO, Great Wall Motor China
 12. Dong Mingzhu, Chair, Gree Electric
 13. Melanie Kreis, CFO, Deutsche Post
 14. Kiran Mazumdar-Shaw, Chair, Biocon
 15. Lynn J. Good, Chair-President, Duke Energy
 16. Geisha Williams, CEO, PG&E
 17. Raja Easa Al Gurg, Managing Director, Easa Saleh Al Gurg Group
 18. Debra Cafaro, CEO, Ventas
 19. Beth Brooke-Marcini, Global Vice Chair, EY

Citeste si: Trasaturile femeilor puternice: ce le face sa fie femei Alfa?

Foto: Guliver