cine are orgasm mai des

Cine are orgasm mai des: barbatii sau femeile? Ce spun studiile in legatura cu felul in care persoanele diferite ca sex experimenteaza placerea am aflat de pe CNN Edition.

Beneficiile pentru sanatate ale sexului sunt mult mai puternice decat placerea orgasmului. De la scaderea tensiunii arteriale si pana la reducerea stresului. Oamenii de stiinta stiu cine are orgasm mai des: este vorba despre barbati. Insa de ce exista aceasta diferenta? Si, mai ales, cum putem egaliza situatia?

Cine are orgasm mai des – raspunsurile cercetatorilor

  • Barbatii – de la heterosexuali, la homosexuali sau bisexuali – au orgasm mai des decat femeile, indiferent de orientarea lor sexuala, afirma David Frederick, profesor asistent de psihologie la Universitatea Chapman.
  • Femeile ce se afla in relatii cu femei au orgasm mai des decat femeile heterosexuale, insa mai putin decat barbatii.
  • Si nu doar cine are orgasm mai des se intreaba oamenii de stiinta, insa si ce le aduce pe femei pe cele mai inalte culmi ale placerii. Femeile au asteptari mai mari si asta impacteaza abilitatea de a avea orgasm, partenerii ajungand sa se focuseze mai mult pe aceste griji decat pe experienta sexuala.
  • O legatura intre cine are orgasm mai des si factorii socio-culturali: in trecut, exista un stigmat impotriva femeilor ce isi exprimau sexualitatea. In plus, in orice cuplu heterosexual exista o discrepanta in ceea ce priveste libidoul, de cele mai multe ori barbatii dorindu-si mai mult sex. De aceea, femeile fac uneori sex cu barbatii chiar si atunci cand nu sunt neaparat dispuse, acest lucru ducand de altfel la lipsa orgasmului.
  • In ceea ce priveste factorii evolutivi, exista si aici o explicatie legata de cine are orgasm mai des. Ejacularea barbatilor este in stransa legatura cu facilitatea reproducerii. Insa nu se cunoaste o legatura intre orgasmul feminin si capacitatea de a procrea.
  • Oamenii de stiinta mai afirma ca exista femei ce sunt predispuse anatomic sa aiba orgasm des. Distanta dintre clitoris si uretra mai scurta creste sansele ca o femeie sa ajunga la climax.
  • Se pare ca in economia unei relatii de cuplu, cine are orgasm mai des conteaza si femeile ce ajung pe culmile placerii au conexiuni mai satisfacatoare cu barbatii lor. Deci o viata sexuala de calitate contribuie la o relatie emotionala frumoasa si invers.

Citeste si: Cum ajungi la orgasm! Ce pierzi daca mimezi placerea

Foto: Guliver