Ce trebuie sa faci ca sa-ti iei viza de flotant

Viza de flotant te scapa de foarte multe batai de cap atunci cand te muti intr-un oras nou. Iti spunem imediat ce trebuie sa faci pentru a o obtine!

Abia te-ai mutat intr-un oras nou si vrei sa fii la zi cu actele? Ai atat de multe lucruri de rezolvat, incat lista aproape ca nu se termina! Ne-am propus sa te ajutam, in primul rand cu modul in care poti obtine viza de flotant. Asta pentru ca mutarea ta sa fie mult mai lina si mai placuta.

Acte de care ai nevoie pentru viza de flotant

Odata ce te muti, ai la dispozitie 15 zile pentru a rezolva cu actele. Altfel, daca nu ai o asemenea viza, risti o amenda de pana la 80 de lei. In primul rand, trebuie sa afli de care oficiu al Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor apartine strada pe care te vei muta temporar. Apoi trebuie sa mergi la sectia respectiva si sa completezi o cerere pentru inscrierea in actul de identitate a mentiunii privind stabilirea resedintei.

Va trebui sa ai mai multe documente cu tine: cartea de identitate, pe care vei primi o parafa cu schimbarea resedintei; certificatul de nastere, documentul cu care se face dovada adresei de resedinta, original si copie; documentul cu care se face dovada achitarii taxei extrajudiciare de timbru, care costa 5 lei. Daca ai inchiriat locul si ai contract de inchiriere, atunci vei avea nevoie si de acest contract.

Daca ti-ai cumparat un apartament in Bucuresti, inseamna ca trebuie sa ai la tine actul de proprietate al casei. Daca stai in gazda la o ruda sau inchiriezi un loc, ai nevoie de o declaratie de primire in spatiu. Proprietarul apartamentului in care vei sta poate sa vina cu tine la sectia de politie, sau poate semna aceasta declaratie la un notar public ori in fata politistului de ordine publica din cadrul unitatii de politie pe a carei raza teritoriala se afla noua ta locuinta.

Viza de flotant daca stai la camin

Daca ai un loc in camin, pentru a obtine viza de flotant ai nevoie de o adeverinta de student si de administratorul caminului in care vei sta. Datele lui trebuie completate la rubrica „gazduitor” din declaratie.

Viza de flotant are un termen de valabilitate de un an si o poti reinnoi, daca locuinta respectiva ramane resedinta ta. Este important sa stii ca nu iti poti plati impozitele in Bucuresti daca ai doar viza de flotant.

Daca nu te-ai mutat inca, iata un ghid pentru cum sa nu te stresezi cand te muti de acasa!