cupluri fara copii tineri

Cuplurile tinere fara copii sunt tot mai multe azi, iar motivele pe care acestia le invoca pentru a amana momentul, chiar daca relatia lor s-a "invechit" suficient, sunt dintre cele mai diverse. Iata ce sa nu spui niciodata unor cupluri fara copii.

Chiar daca esti logodita, casatorita sau doar ai o relatie de lunga durata, te-ai confruntat, cel putin o data, cu cineva care vrea sa afle detalii personale despre relatia ta. Si chiar daca te afli intr-o perioada in care tu si partenerul tau va ganditi serios sa faceti urmatorii pasi in relatia voastra, exista intotdeauna cineva – de regula parinti sau rude – care vor mai mult de la voi. Asa ajung sa va dea sfaturi care, desi bine intentionate, va provoaca stari de nemultumire, in special daca si voi faceti parte din categoria acelor cupluri fara copii.

Cupluri fara copii

Indiferent in ce calitate te afli, ar trebui sa stii ca sunt cel putin 10 lucruri pe care sa nu le spui niciodata unor cupluri fara copii.

1. Macar ati incercat pana acum?
2. Sunteti asa de norocosi ca puteti dormi/calatori/cheltui bani dupa bunul plac!
3. Vedeti voi cand veti avea copii!
4. Wow! Cred ca ati petrecut la greu aseara, nu?! Doamne, cat imi e dor de acele vremuri!
5. Sa stai pe langa copii e ca o metoda de contraceptie pentru tine!
6. Da, bucura-te de sex, de casatoria ta, acum, cat mai poti pentru ca, dupa ce vei avea copii, nimic nu mai este ca inainte!
7. Zici ca esti obosita acum? Pai stai sa vezi cand vei avea copii!
8. Sunteti atat de norocosi ca sunteti doar voi doi!
9. Nu intelegi ce este iubirea decat atunci cand ai copii.
10. Deci, pana la urma, v-ati hotarat? Mai faceti copii?

Cupluri fara copii – motive

Pana sa va hotarati sa deveniti sau nu parinti, presiunea celor din jur nu poate fi decat sacaitoare. In plus, statistic vorbind, sunt tot mai multe cupluri tinere care nu isi doresc copii. Motivele sunt dintre cele mai diverse: de la cele financiare la egoism personal.

Cupluri fara copii – De ce nu vor copii?

Mai multe analize ale psihologilor arata ca, inainte de a concepe un copil, tinerii isi fac socoteli ca atunci cand vor sa faca achizitii si, cum dupa ce trag linie, vad ca cifrele sunt de multe ori aproape de zero, sau chiar cu minus, multi se descurajeaza.

Un alt motiv este egoismul. Al lui ca va “pica pe locul doi”, al tau ca nu vei mai avea destul timp pentru voi doi.

Si mai sunt si hobby-urile, vacantele si chiar jobul care te solicita full time. Toate sunt acum motive invocate de tinerii care amana tot mai mult clipa in care decid sa devina parinti.

Iar daca apare monotonia, copiii sunt ultimii la care se gandesc pentru a iesi din rutina, in conditiile in care exista numeroase activitati de cuplu care alunga plictiseala.