cum sa traiesti o viata implinita

Cum sa traiesti o viata implinita si sa ajungi sa fii cea mai buna versiune a ta – azi iti prezentam 10 modalitati prin care sa iti imbunatatesti viata, 10 metode de dezvoltare personala de exersat acasa. Alege-ti mantra din selectia celor de la Elite Daily.

Intotdeauna m-au fascinat oamenii de succes. Dar este oare atat de simplu sa ajungi acolo unde iti doresti? Sa te construiesti singur, sa inveti, sa te perfectezi? Cum sa traiesti o viata implinita si cum sa iti atingi toate telurile?

Desi la prima vedere ti se pare ca oamenii implintiti au succesul si l-au avut la indemana dintotdeauna, nu este chiar asa. Ei au muncit cu fiecare zi pentru a ajunge unde sunt. Progresul lor a fost cladit cu fiecare experienta de viata, cu consistenta, cu ambitie.

Iata cele 10 metode prin care vei afla cum sa traiesti o viata implinita, o viata la care mereu visezi, insa pentru care nu ai inca disciplina necesara:

  1. Accepta angajamentul zilnic

Daca vrei sa afli cum sa traiesti o viata implinita, invata sa te dedici telului tau. Si nu vorbim aici despre citate motivationale. Ci despre o credinta launtrica ca faci ceea ce iti doresti. Doar asa vei fi eficienta si nu vei ezita.

  1. Fii dispusa sa platesti pretul succesului

Sa te trezesti la patru dimineata. Sa ai trei job-uri ca sa strangi bani pentru business-ul tau. Orice. Orice iti vei pune in minte pentru a-ti atinge scopul e bine sa faci!

Drumul catre succes nu e in cadrele linistite si relaxate de pe Instagram, pe care toti le invidiaza. Drumul catre o viata implinita este presarat cu compromisuri, oboseala si munca! Doar stiind cat ai “platit” pe succesul atins, vei sti cum sa traiesti o viata implinita.

  1. Exerseaza, antreneaza-te pentru ceea ce iti doresti

Altfel spus, pune-te pe treaba si imbunatateste-ti performantele. Nu munci rutinier, de dragul de a munci. Nu repeta actiunile si atat. Si ramai constienta ce vrei sa obtii, unde vrei sa ajungi, ce poti invata.

Nu confunda activitatea cu evolutia. “Antreneaza-te” zilnic sa fii mai buna, nu incerca doar sa ai o activitate!

  1. Munceste mult

Secretul succesului? Cum sa traiesti o viata implinita? Will Smith a afirmat ca cel mai mult conteaza munca. Da, persevereaza! Trage de tine! Fa efort! Nu te opri si munceste mult sa ajungi unde iti doreesti!

Poate ai niste abilitati native. Poate ai un talent. Insa restul e transpiratie! Restul sunt munca si dedicarea.

  1. Cum sa traiesti o viata implinita? Accepta si invata din greselile tale

Fiecare greseala trebuie privita ca o modalitate de descoperi, de a evolua, de a gasi solutii. Asadar daca vrei sa stii cum sa traiesti o viata implinita, nu incerca sa eviti greselile.

Ci repeteta-ti mereu ca din greseli inveti. Nu te mai gandi ca succesul de mai tarziu nu trebuie sa cunoasca esecuri acum. Ci tocmai invers. Accepta esecul de acum ca pe o lectie de care ai avut nevoie pentru a avea succes mai tarziu.

  1. Ramai curioasa

Invata in permanenta. Hraneste-ti pofta de cunoastere! Atunci cand incetezi sa inveti, te opresti din crescut.

  1. Seteaza-ti un program zilnic

Daca vrei sa stii cum sa traiesti o viata implinita, trebuie sa ai o rtuina zilnica. Un program bine stabilit. Un prgram de munca si ore de odihna. Seteaza-ti o rutina, un orar fix si tine-te de el. Doar asa vine schimbarea!

Foloseste metoda 5-3-1 pentru a fi eficienta in munca. La finele zilei, scrie cele 5 cele mai importante lucruri de facut a doua zi. Apoi 3 lucruri pe care le-ai facut bine azi. Si apoi un lucru pentru care esti recunoscatoare.

  1. Fa din somn si odihna o prioritate

E necesar sa muncesti, dar e necesar sa te reincarci. Somnul si odihna nu sunt timpi morti. Ci sunt combustibil de care ai nevoie sa ajungi acolo sus, unde iti doresti.

Somnul e esential in sanatatea noastra si in functionarea noastra cand suntem treji. Boala este legata de calitatea somnului. Si daca sanatatea ta nu iti permite sa iti continui drumul catre succes, atunci cum sa traiesti o viata implinita?

Oboseala, instabilitatea emotionala, productivitatea scazuta, acumularea de kilograme, functia cognitiva scazuta, boala – toate se aduna daca nu dormi cand si cat trebuie.Cu totii avem alarme care ne trezesc, dar mai bine ar fi sa invatam sa setam alarma care ne ajuta sa adormim.

  1. Defineste-ti in minte succesul

Gandeste-te bine ce inseamna succesul pentru tine. Gandeste-te cum sa traiesti o viata implinita PENTRU TINE. Nu cum si-ar dori altii, nu cum ai vazut la altii. Fii introspecta si analizeaza bine cum arata o viata fericita, completa pentru tine. Si atunci orice ai face, vei face cu iubire si vei excela.

  1. Adu-ti aminte ca nu e vorba despre tine!

Exista un scop maret dincolo de existenta ta. Talentul tau, darurile tale nu sunt doar pentru tine. Ci pentru a-i ajuta pe altii. Atunci cand vei realiza asta, vei intelege ca ceea ce muncesti ajunge mai departe.

Viata intreaga devine mai simpla, mai frumoasa cand primesti adevarul absolut inauntrul tau: nu e doar pentru tine!

Citeste si: Cum sa iti iubesti corpul: invata sa fii fericita cu tine

Foto: Gulliver