La ce sa te gandesti inainte sa-ti urasti corpul. Lucruri de tinut minte!

Ai momente in care consideri ca nu ai trasaturi atragatoare, ca ai luat prea mult in greutate sau ca nu ai un aspect fizic foarte placut? Este bine sa te gandesti la foarte multe lucruri inainte sa-ti urasti corpul, pentru ca toate aceste ganduri dau nastere unor frustari si probleme psihice destul de grave, scrie huffingtonpost.com.

Potrivit psihologilor, foarte multe femei au tendinta sa se condamne pentru felul in care arata, insa este bine sa te gandesti la cateva lucruri inainte sa-ti urasti corpul.

La ce sa te gandesti inainte sa-ti urasti corpul

1. Traiesti intr-o societate in care este promovata ideea de perfectiune

Potrivit unui studiu realizat in anul 2011, aproximativ 93% dintre femeile care au participat la interviu au mentionat faptul ca un corp slab este mult mai atragator. Mai mult decat atat, foarte multe dintre ele au mentionat ca s-au confruntat cu situatii neplacute si au primit critici in momentul in care nu au avut o greutate ideala. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Queensland, cele mai multe critici vin din partea persoanelor din anturaj, iar acest lucru afecteaza sanatatea psihica a femeilor.

2. Sunt incurajate criticile la adresa aspectului fizic al altor persoane

Intr-un alt studiu, 43 de perechi de persoane cu varste cuprinse intre 17 si 25 de ani au fost rugate sa participe la o discutie legata de retelele de socializare. Fiecare persoana a fost instruita sa vizualizeze si sa critice 20 de imagini cu celebritati prin intermediul unui program de comunicare (messenger). Acestora li s-a spus ca vor raspunde aleatoriu la comentariile facute de alta persoana despre o celebritate. In realitate, toate persoanele care au participat la studiu au raspuns la niste comentarii preselectate, care faceau referire la aspectul fizic al vedetelor.

Dupa ce au completat sondajul, persoanele participante au fost rugate sa masoare modul in care se percep, starea de spirit si intentiile lor privind urmarea unui regim alimentar. De asemenea, persoanele care au participat la studiu au fost rugate sa spuna cat de des ii critica pe altii cand vine vorba de aspectul fizic, dar si modul in care s-au simtit in momentul in care ele au fost obiectul unor critici.

In urma analizei rezultatelor studiului, cercetatorii au descoperit ca stilul de viata dezordonat, nemultumirea de sine si dispozitia proasta au fost predominante in cazul persoanelor care au tendinta sa-i critice pe altii. Persoanele care au raspuns la comentariile negative au fost vizibil afectate, sustin autorii studiului. In schimb, persoanele care au citit sau au facut afirmatii pozitive la adresa altor oameni nu au prezentat niciun risc de a dezvolta un comportament negativ.

3. Criticile la adresa altor persoane nu te ajuta sa ai o parere buna despre tine

Desi pare inofensiv sa privesti o imagine cu alta persoana si sa faci comentarii negative la adresa acesteia, autorii studiului sustin ca acest obicei iti poate afecta stima de sine. Discutiile despre aspectul fizic al altei persoane sunt normale in foarte multe cercuri, iar acest obicei nu poate fi evitat mereu. Poate ca ti se pare greu sa ignori glumele pe care le face un prieten despre alta persoana si poate ca esti relaxata in momentul in care nu esti un subiect de critica, dar, stiind ce implicatii negative pot avea aceste discutii, este bine sa le eviti cu orice pret.

Cand ti se ofera ocazia sa vorbesti despre aspectul fizic al altei persoane sau chiar despre modul in care arati, poate ca este bine sa iti aduci aminte de o veche zicala: “Daca nu ai nimic frumos de spus, nu spune nimic.”

La ce sa te gandesti inainte sa-ti urasti corpul? Potrivit autorilor acestui studiu, este bine sa iei in considerare faptul ca orice comportament negativ poate da nastere unor frustrari si iti pot afecta sanatatea psihica.

Citeste si: Lucruri pentru care femeile se simt vinovate, desi nu e cazul!

Foto: Guliver