iubitul te-a inselat

Iubitul te-a inselat si te simti devastata. Ai senzatia ca viata ta s-a incheiat. Ca nu meritai asta. Ca nu te va mai iubi nimeni. Ca toti barbatii sunt astfel. Treci prin toate emotiile posibile. Si totusi, cum mergi mai departe dupa o despartire, cand el a calcat stramb? Iti spun editorii de la Your Tango.

Iubitul te-a inselat: desi e o trauma, poti sa invingi sentimentele de tradare

Sa descoperi ca iubitul te-a inselat sau ca sotul a avut o aventura nu e usor. E poate cea mai cruda tradare pe care o poti simti.

Aveai incredere in el si el a calcat totul in picioare ca si cum nu insemnai nimic pentru el. Fie ca decizi sa il ierti si sa continuati relatia, fie ca vrei sa il parasesti, e important sa stii cum te vindeci daca iubitul te-a inselat.

Sa traiesti dupa ce ti-a fost infidel nu este usor

Probabil ca iti vei reveni, nu? Probabil ca nu ai fost tu de vina, nu? “Probabil” acesta e cel mai greu sentiment de gestionat dupa o infidelitate.

Emotii de tot felul, amintiri de tot felul. Toate te acopera ca o avalansa si nimic din “fundal” nu mai conteaza. Nici macar nu-ti dai seama ce comportament ai cand singurul tau scop este sa supravietuiesti acestei dureri si acestei frici.

Trebuie sa inveti sa treci mai departe dupa ce iubitul te-a inselat. Sa te vindeci pentru tine, pentru viitorul tau. Iata cum sa fii fericita dupa ce barbatul ti-a fost infidel:

  1. Iubitul te-a inselat: accepta ca s-a intamplat asta

Pana cand nu vei accepta ca iubitul te-a inselat, vei suferi din cauza amintirilor. Gandurile legate de el si de trecut iti vor domina viata si se va perpetua un ciclu traumatic. Toata lumea care trece prin infidelitatea partenerului de viata experimenteaza acelasi trairi.

Insa, doar pentru ca trairile sunt normale, nu inseamna ca trebuie sa devina permanente. Poti sa traiesti cu ele, apoi sa le controlezi si apoi sa le depasesti.

  1. Alege-ti un mod de gandire

Vei trece prin multe emotii dupa o infidelitate. Dar e esential sa iti alegi o modalitate rationala de a trece peste asta. Sigur, vei crede ca esti o victima, insa cu cat vei ramane in starea de victima, cu atat iti va veni mai greu sa gestionezi ce simti.

Cel mai puternic gand vindecator cand iubitul te-a inselat este sa realizezi ca poti sa iti controlezi mintea si gandurile. Atunci vei afla ca esti puternica si capabila sa mergi mai departe.

  1. Identifica-ti emotiile pe care le simti

Sigur vei trece prin anumite stari si emotii: mai intai le vei simti, de abia dupa aceea le vei putea explica si numi. Insa, de indata ce incepi sa iti identifici si numesti emotiile, incepe si triumful asupra lor.

  1. Fa-ti un plan

Simti agresivitate si iti vine sa spargi totul in casa sau ai urla la el in plina strada. E normal sa existe si furie. Insa nu este normal ca ea sa devina abuz.

Cu fiecare emotie simtita identificata, e timpul sa gandesti o strategie. Asa incat, dupa ce iubitul te-a inselat si simti ca intri intr-o stare de depresie, incearca sa te gandesti cum poti preveni pe viitor asta sau cum poti schimba raspunsul tau.

  1. Cere ajutorul daca simti ca dupa ce iubitul te-a inselat nu poti merge mai departe

Sigur ca e dificil sa treci peste infidelitatea iubitului. Uneori atat de greu si de haotic, atat de dezamagitor si dureros incat crezi ca nu poti face fata singura. Si nu este nicio problema daca simti asta.

Fii curajoasa si cauta ajutorul pe care il necesiti si pe care il meriti. Aceste sfaturi pe care ti le-am prezentat mai sus sunt un ciclu ce se repeta zilnic sau poate de mai multe ori pe zi, cand treci printr-o astfel de suferinta, asa incat trebuie sa exersezi cu fiecare moment.

La un moment dat vei vedea ca esti apta sa treci mai departe, sa iti simti emotiile si sa-ti traiesti gandurile fara ca ele sa-ti afecteze viata. Si atunci vei trece peste tradarea lui.

Citeste si: Casnicia cu un barbat infidel: ce sa stii daca sotul te insala

Foto: StockSnap