7 motive ca sa-ti faci patul dimineata

Daca vrei sa schimbi lumea, poti foarte usor sa incepi de dimineata: daca-ti faci patul in fiecare zi, exista beneficii pentru tine pe care nici nu le visezi!

Orice dimineata este extrem de importanta, pentru ca stabileste un ton si un ritm pentru intreaga zi care te asteapta. Mai mult ca sigur ca ai o rutina pentru fiecare dimineata, dar cel mai important pas este si primul, potrivit Buzzfeed.com! Asa ca, imediat ce faci ochi, dai asternuturile la o parte si cobori din pat, apuca-te sa il aranjezi. Iata de ce!

7 motive sa-ti faci patul in fiecare zi

1. Este un obicei simplu si de efect. Dureaza cam 30 de secunde, dar sa incepi ziua cu o mica reusita face ca acel interval de timp sa merite!

2. Pune in miscare un lant de dominouri ale productivitatii. Daca iti faci patul dimineata, ai indeplinit prima sarcina a zilei. Vei simti putina mandrie si te va incuraja sa continui cu urmatoarea sarcina si apoi cu urmatoarea. Acest lucru va duce la o lista lunga de sarcini indeplinite la finalul zilei.

3. Patul dezordonat iti poate perturba productivitatea. Daca iti lasi patul cu cearceafurile alandala, vei avea tendinta sa fii dezordonata si aiurita tot restul zilei, pana cand pici din nou in pat.

4. E un obicei bun care poate duce la altele. Charles Duhigg, autorul unei carti despre puterea obiceiurilor, spune ca fiecare obicei bun duce la reactii in lant care creeaza o rutina pozitiva. El face legatura intre un pat aranjat, note mai bune si abilitatea de a te tine mai bine de un buget.

5. Te ajuta cu alergiile. Daca patul e acoperit, pe cearceafuri se vor strange mai putin praf, alergeni si par de animale.

6. Te ajuta sa dormi mai bine. Asta spune un studiu al unei fundatii care se ocupa de un somn sanatos. Cei care spuneau ca dorm mai bine, isi faceau si paturile de dimineata.

7. Iti face camera sa para mai ordonata. Chiar daca in rest, camera ta este dezordonata, un pat facut iti va crea iluzia ca incaperea e mai curata si mai bine organizata. Ceea ce cu siguranta iti imbunatateste starea de spirit.

Daca tot iti faci patul, fii stylish! Iata niste modele de lenjerie de pat artsy