fac pereche

Intr-un top al profesiilor care fac pereche cel mai bine, publicat de Independent, doua sunt din… agricultura. Dar si medicii, profesorii ori avocatii tind sa-si aleaga drept parteneri pe termen lung persoane cu aceleasi profesii ca ale lor.

Daca toata ziua stai cu ochii in computer, cel mai probabil asa va fi si viitorul tau partener. Daca instrumentul tau de lucru este bisturiul, si iubitul tau va fi chirurg sau medic de alta specialitate, se arata intr-un studiu recent publicat de The Washington Post.

Astfel, in topul profesiilor care fac pereche cel mai bine, adica al acelor persoane care pot amesteca businessul cu placerea se afla ocupatii dintre cele mai diverse. Printre acestea, si acelea din managementul agricol sau proprietarii de ferme. In cazul lor posibilitatea de a se casatori cu o persoana din acelasi domeniu de activitate este de 27%.

Din randul profesiilor care fac pereche cel mai bine fac parte medicii generalisti si chirurgii, IT-istii si managerii, dar si profesorii.
Dan Kopf, autorul topului, este de parere ca aceasta compatibilitate in functie de profesie este strans legata de stilul de viata al celor care practica respectivele meserii. In cazul fermierilor, acestia fac parte din randul celor care au de lucru 365 de zile pe an si atunci este greu sa stabileascca o relatie de lunga durata cu altcineva decat o persoana care ii intelege pe deplin meseria.

Acelasi lucru se intampla si in cazul chirurgilor, adesea solicitati la ore tarzii in noapte sau ale caror vacante se intrerup brusc pentru a fi la patul pacientului.

Topul profesiilor care fac pereche cel mai bine, in procente

1. Managerii in domeniul agricol – 27%
2. Medicii generalisti si chirurgii – 25%
3. IT-sitii – 21%
4. Proprietarii de ferme – 20%
5. Managerii de mici afaceri – 18%
6. Profesorii – 17%
7. Avocatii si judecatorii – 17%
8. Oftalmologii – 17%
9. Managerii din domeniul serviciilor alimentare – 17%
10. Cei care lucreaza in servicii publice – 16%
Cu faptul ca interrelationarea tine de stilul de viata este de acord si Jerry Miller, fondatorul unui site specializat in servicii matrimoniale. “Majoritatea acestor profesii enumerate presupun un orar atipic, dar si multa solicitare fizica si psihica. Fiecare ocupatie implica un anumit stil de viata care, de multe ori, ii impiedica pe cei care o practica sa aiba o viata sociala in concordanta cu a semenilor lor”, spune Miller.

Si, adauga acesta, sa nu uitam ca exista numeroase beneficii in cazul partenerilor care impartasesc acelsi stil de viata. “Reusesc sa managerieze situatiile neprevazute in acelasi fel, au asteptari concrete si realizabile de la persoana de langa ei, pot face mai usor compromisuri si reusesc sa puna pe acelsi plan atat profesia cat si viata personala”, spune Mike McNulty, terapeut in cadru institutului Gottman, specializat in consolidarea relatiilor de cuplu.

Daca ti s-a parut interesant acest articol, da like paginii noastre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!

Foto: Guliver