incheierea unei relatii cuplu

De foarte multe ori esti tentata sa inchei o relatie imediat ce apar mici conflicte in cuplu. Desi pare varianta cea mai simpla, cel mai bine e sa evaluezi situatia cu multa sinceritate si sa iei o decizie abia dupa ce ai discutat cu partenerul tau. Desi incheierea unei relatii poate fi un moment greu, poti trece peste acest obstacol.

Site-ul MindBodyGreen.com aduce in atentie un caz al unui cuplu format de sase ani: desi el o iubeste mult, este obosit de certurile constante. Se simte incapabil s-o multumeasca, iar motivatia lui de a rezolva lucrurile este din ce in ce mai mica. Sa se mai straduiasca sa gaseasca o solutie sau sa se desparta de iubita lui? Dilema lui este similara cu cele ale cuplurilor care traverseaza perioade dificile, de multe ori concretizate in framantari interminabile. Cand ajungem sa facem prea multe sacrificii in cuplu? Care este granita dintre o relatie sanatoasa si o legatura daunatoare? Cum iti dai seama ca trebuie sa optezi pentru incheierea unei relatii?

Uneori pare mai usor sa renuntam la o relatie, decat sa incercam sa o salvam

Astfel de situatii vin de multe ori la pachet cu un proces de invinovatire, cu tristetea, cu lipsa de loialitate, cu obligatii, teama si frustrari. Inainte de a opta pentru incheierea unei relatii e bine sa ai un moment de maxima sinceritate si sa-ti raspunzi la cateva intebari esentiale.

Abia dupa ce vezi lucrurile limpede, poti lua o decizie care sa iti faca viata mai frumoasa! Asadar, care e raspunsul la aceste intrebari?

Incheierea unei relatii – 4 intrebari esentiale

Incheierea unei relatii – 1. Te satisface viata sexuala?

Sexul este o componenta foarte importanta a relatiei. In perioadele de tensiune emotionala, sexul aduce echilibru psihic, oferind posibilitatea de a atenua problemele, de a conecta, de a asigura inimitatea atat de necesara intre partneri.
De vreme ce nu exista nicio reteta in privinta calitatii si constantei sexului, cel mai important este ca ambii parteneri sa se simta multumiti de tipul si frecventa momentelor de intimitate. Daca la acest capitol totul merge bine, e posibil sa rezolvati multe alte probleme!

Incheierea unei relatii – 2. Va distrati impreuna?

Relatiile necesita un minim de efort din partea ambilor parteneri, dar ar trebui totodata sa existe un echilibru de amuzament, distractie, conexiune si chiar de inocenta. Chiar si in cele mai bune relatii, partenerii de cuplu se vor calca pe nervi, insa abilitatea de a face haz de necaz si disponibilitatea de a nu lua lucrurile in tragic sunt extrem de importante! Asa ca apeleaza la intrebarile ajutatoare: Este relatia ta una dramatica si obositoare? Timpul vostru impreuna de rezuma la tensiuni? Micile neintelegeri conduc la mari scandaluri? Daca majoritatea interactiunilor sunt negative, putem discuta despre un semn rau.

Incheierea unei relatii – 3. Va rezolvati conflictele intr-o maniera sanatoasa?

In vreme ce prea multa cearta este nesanatoasa, lipsa totala a conflictelor poate fi, de asemenea, o problema. Daca fiecare partener este prea politicos cu celalalt, exista o lipsa de comunicare si o reprimare a emotiilor sincere. Incearcati sa rezolvati conflictele intr-un mod echitabil – concentreaza-te pe solutionarea problemelor de baza intr-un mod in care ambele parti sa fie respectate.

Incheierea unei relatii – 4. Aveti o viziune comuna asupra viitorului?

Cand v-ati cunoscut, la adapostul dragostei fierbinti, v-ati promis cate in luna si in stele si ati proiectat viitorul in cele mai mici detalii. De la casa cu gradina si balansoar la hainele copiilor, nimic nu v-a scapat. Intre timp insa, el viseaza mai mult la o motocicleta decat la un carucior de bebelus! Tu te simti amagita, el se simte presat! L-ai intrebat insa daca exclude total ideea de a deveni tata? Stii cu siguranta ca nu vrea sa se insoare? Daca la suprafata pare ca viitorul nu arata la fel pentru amandoi, e posibil ca o discutie sincera sa arate ca nu sunteti chiar pe lungimi de unda diametral opuse!

Fii onesta cu tine insati. Partenerul tau de viata vrea o relatie pe termen lung? Isi doreste copii? Aveti aceeasi viziune? Raspunde-ti cu sinceritate la fiecare dintre aceste intrebari si ia o decizie corecta avand in vedere relatia reala, nu ceea ce ti-ai dori sa fie.