Cum ii faci pe ceilalti sa te placa instant

Unele persoane au un sarm natural si reusesc sa isi faca noi prieteni oricand, in timp ce altele au nevoie sa depuna mai mult efort pentru a fi pe placul celorlalti. Popularitatea si respectul se castiga in timp, dar sunt cateva trucuri care te pot ajuta sa te faci placuta in orice mediu, scrie dumblittleman.com. Iata, asadar, cum ii faci pe ceilalti sa te placa instant!

Daca vrei sa stii cum ii faci pe ceilalti sa te placa instant, afla ca exista cateva trucuri foarte simple, dar care in mod sigur te vor ajuta sa castigi popularitate. Este important sa crezi in tine si sa emani energie pozitiva.

Cum ii faci pe ceilalti sa te placa instant

1. Rosteste-le numele

Dale Carnagie, autorul cartii “Secretul succesului. Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent”, este de parere ca numele unei persoane este foarte important, este “cel mai dulce sunet care poate fi rostit in orice limba”, asa ca poti sa tii cont de acest sfat atunci cand vrei sa iti faci prieteni noi. Rostirea numelor este o metoda indirecta care te ajuta sa te faci placuta si sa le demonstrezi acelor persoane ca sunt importante.

2. Nu sta prea mult cu ochii in telefon

Daca vrei sa iti faci o relatie noua de prietenie, este bine sa nu stai prea mult cu ochii in telefon sau privesti in alte directii. Verifica telefonul din cand in cand in timpul discutiei, dar acest lucru nu trebuie sa devina deranjant pentru interlocutor. Faptul ca stai cu ochii numai in telefon denota lipsa de respect si este posibil sa nu reusesti sa te faci prea placuta.

3. Mentine contactul vizual

Sa mentii contactul vizual cu o persoana in momentul in care vorbeste este foarte important. Este o dovada de respect si atentie. Persoana din fata ta se va simti importanta si ascultata. Ai grija ca privirea ta sa transmita mesajul corect!

4. Evita sa critici persoana cu care vorbesti

Sa critici pe cineva nu este o idee tocmai buna, mai ales daca abia v-ati cunoscut. Daca iti doresti sa te faci placuta, este bine sa dai dovada de respect si intelegere fata de persoana din fata ta. Critica este foarte periculoasa pentru ca ataca mandria unei persoane, asa ca incearca sa nu te contrazici cu nimeni atunci cand nu este cazul.

5. Zambeste

Un zambet poate schimba totul. Asa cum spunea Dale Carnegie, “actiunile vorbesc mai mult decat cuvintele”. De exemplu, un zambet sincer, fara cuvinte, transmite un mesaj clar: ”te plac, ma bucur sa te vad”.

6. Micile complimente te ajuta sa-ti faci noi prieteni

Sa faci mici complimente unei persoane nu inseamna sa fii falsa, ci ca stii ce important e sa spui cateva cuvinte frumoase la momentul potrivit. Nu trebuie sa te pierzi in expresii pompoase si nici nu este cazul sa exagerezi cu complimentele, este suficient doar sa apreciezi persoana din fata ta pentru gesturile pe care le face.

7. Asculta-le problemele

Toata lumea este foarte grabita in ziua de azi, dar acest lucru nu ar trebui sa te impiedice sa te faci placuta. Incearca sa-i intelegi pe cei din fata ta, asculta-le problemele si ofera-le cateva sfaturi care le pot fi de folos. Fa-ti timp pentru a te face utila in anumite situatii.

Daca ti-a placut articolul despre cum ii faci pe ceilalti sa te placa instant, iata si un articol despre prieteni pe care e bine sa ii ai. 4 tipologii!

Foto: Guliver