Solutii pentru lipsa de incredere

Ai probleme cu increderea in tine? Daca ai lipsa de incredere in tine trebuie sa rezolvi situatia asta pentru ca te impiedica sa ai incredere in ceilalti si asta nu aduce nimic bun!

Lipsa de incredere afecteaza toate domeniile: familia, cuplul, serviciul si prieteniile. Pentru a scapa de aceste probleme si implicit a-ti simplifica viata, urmeaza sfaturile de la yourtango.com.

Lipsa de incredere – De la tine pleaca totul!

1. Crede in tine. Stiu, e usor de spus, greu de facut, dar merita. Acesta este punctul de pornire si rezolvare a problemelor tale. La urma urmei, daca nu crezi in tine, cum ai putea crede vreodata in altcineva?

2. Clarifica ce inseamna increderea. Discuta deschis cu iubitul tau si nu te baza pe faptul ca intuiti ceea ce simte unul despre celalalt. Mai bine descoperiti cum vede fiecare lucrurile, ce i se pare normal si ce nu accepta si respectati-va reciproc dorintele si nevoile. Aveti grija la problemele care provoaca lipsa de incredere si rezolvati-le la timp.

Lipsa de incredere – 3. Arunca o privire in oglinda. Uneori, increderea in tine dispare dupa ce vezi ca altii se confrunta cu probleme de care ti-e teama si te gandesti ca le-ai putea avea si tu. Trebuie sa intelegi ca nu exista doi oameni identici si, asadar, nici doua situatii-gemene. Constientizeaza-ti atuurile si nu fi in garda mereu, la gandul ca ti s-ar putea intampla ceva rau.

4. Alege o relatie deschisa. Fa-ti un bine si transforma-ti relatia in genul acela transparent, in care comunicati deschis, nu va ascundeti dupa deget, va admiteti slabiciunile si va acceptati reciproc. Nu inseamna neaparat sa iti schimbi partenerul – oricine se poate adapta!

Lipsa de incredere – 5. Ofera pentru a primi. Daca ai incredere in persoana de langa tine, o incurajezi sa aiba aceeasi atitudine.Una dintre marile provocari in a rezolva lipsa de incredere este sa fii convinsa de bunele intentii ale celor din jurul tau si sa nu ii suspectezi. Ai incredere in apropiati si astfel ii vei determina sa faca acelasi lucru!

Toate ne confruntam, la un moment dat, cu lipsa de incredere, insa important este sa o depasesti si sa vorbesti deschis despre ea, pentru a o rezolva. In caz contrar, risti sa distrugi posibilitatea de a avea o viata fericita si plina de lucruri frumoase.