cum iti pastrezi demnitatea pe facebook

Cum iti pastrezi demnitatea pe Facebook dupa o despartire dureroasa? Cum sa uiti de fostul dupa un divort cand impulsul de a-l cauta pe retelele sociale e mereu prezent? Cum sa treci mai departe dupa ce relatia cu Ex s-a destramat, dar vezi pe Facebook ca tocmai ce s-a logodit?

Am aflat cum iti pastrezi demnitatea pe Facebook dupa o desparite de pe Sheknows.com. Citeste si tu cum sa te tii departe de EL, fostul EL, chiar daca intre timp cedezi ispitei si il cauti pe social media sa vezi “ce mai face”.

Sigur, dupa ce ati incheiat relatia voastra, i-ai dat unfriend. L-ai blocat. L-ai scos cu forta si din viata virtuala daca el te-a scos cu forta din viata reala. Au trecut luni in care ai procesat despartirea, durerea si frustrarile. Si-acum, deodata, intr-o noapte cu insomnii te mananca… degetele. Si tastezi numele lui.

Si vezi ca s-a logodit. El, cel care te-a lasat ca nu era pregatit de casatorie. Simti ca ti se urca sangele la cap. Deci cum iti pastrezi demnitatea pe Facebook? Ba mai mult, te uiti si prin poze! Ah, actuala are inelul de logodna cu piatra mai mare ca al tau!

S-a dus naibii toata munca de a-l uita. Vine gelozia peste tine. Vine in torente. E viitura, ce se mai vorbim! Te doare tare asta! Te doare ca-l vezi fericit cu alta in timp ce tu esti singura. Dar trebuie sa-ti spunem ca durerea aceasta de acum e cauzata de tine! Sigur durerea initiala, cea a despartirii e de la el. Dar asta… asta e de la tine!

Inainte de Facebook ar fi fost mai simplu. Despartire si gata. L-ai scos din viata ta. Ai uitat de el. Ai mers mai departe. Dar acum, cu un click afli totul despre viata lui fercita alaturi de aaaaaa, iar te apuca furia! Okay, ti se pare nedrept. Si te doare, dar invata cum iti pastrezi demnitatea pe Facebook, dupa ce ai trecut printr-o astfel de despartire. E pentru binele tau!

Da, a fost stresant sa iti schimbi statusul de la Casatorita sau Intr-o relatie cu “Nenorocitul” in “SINGLE”. Singura. Suna asa… plin de anxietate. Plin de frustrari. Plin de amintiri acum dureroase. Dar asta e tot ce sunt – amintiri. Uita-le! Invata sa le accepti si sa treci peste trecut. Iata cum iti pastrezi demnitatea pe Facebook cand el ti-a dat papucii!

  1. Nu-ti spala rufele murdare in public (nici in cel virtual)

Respecta-ti fosta relatie. Respecta-l si pe el. Dar mai ales respecta-te pe tine! Esti adulta. Esti femeie in toata firea. Mai bine discuta cu el fata in fata lucrurile! Nu te apuca sa postezi statusuri nesfarsite despre tradare, despre cat de nemernici sunt barbatii si cat de regretabile sunt gesturile lor.

  1. Alege un status si gata. Ramai acolo!

Azi ai chef sa scrii “Singura”. Mama lui de nenorocit! Nici nu iti vine sa crezi ce ti-a facut! Ah, dar maine, cand trece furia si esti melancolica, cand te doare si incepi sa iti gasesti tie vina, schimbi in “Intr-o relatie”. Si tot asa.

Serios! Alege locul unde te afli. De ce faci asta? Sa aduni simpatie de la prieteni? Sa te vada si el? Oricare ar fi motivul, accepta ca s-a terminat si pe Facebook. Pana la urma, cum iti pastrezi demnitatea pe Facebook daca nu esti inca decisa?

  1. Sa-l urmaresti sau nu?

Invata cum iti pastrezi demnitatea pe Facebook dupa o despartire. Si gandeste-te ca asa cum nu l-ai urmari pe strazi catre casa, la fel nu e sanatos sa-l hartuiesti virtual! Astfel ramai prinsa in drama, in suferinta, in obsesia despre viata LUI si nu a TA, furie si cine stie ce-ti vine sa-i zici la urmatoarea insomnie? Invata sa te autocontrolezi!

  1. Razbunarea e pentru tine?

Folosesti Facebook-ul drept instrument de “razbunare”? Vrei sa-i arati tu lui in ce vacanta esti. Sau ca mergi la cate un restaurant nou in fiecare zi?

Daca asa este, iata cum iti pastrezi demnitatea pe Facebook – ia o pauza de social media! Da-ti voie si timp si energie si dedicare sa-ti procesezi adevaratele emotii dupa despartire!

Pana la urma, viata ta e despre tine! Focuseaza-te pe tine. Uita de el si de contul lui de Facebook!

Citeste si: Interviu cu Brad Pitt dupa divort: „Despartirea de Angelina a fost ca o moarte“

Foto: Gulliver