gandurile pozitive femeie

Te tot intrebi cum sa faci sa iti imbunatatesti viata? Gandurile pozitive pot sa iti aduca viata in concordanta cu cele mai profunde dorinte, indiferent daca ele au legatura cu spiritul, familia, sanatatea sau relatiile pe care le ai cu cei din jur.

Toata ziua vorbesti cu tine insati. Pe durata intregii zile, cat esti treaza, gandesti in cuvinte si fraze. Porti conversatii cu tine insati, comentezi tot felul de situatii, iti pui intrebari si iti dai raspunsuri. E normal. Cu totii o facem. Dar te-ai gandit vreodata ce efect au toate aceste ganduri asupra vietii tale? Oare gandurile negative ti-au cauzat vreo durere inutila sau din cauza lor ai ajuns la alegeri nepotrivite? Sau, dimpotriva, gandurile pozitive au adus intamplari pozitive in viata ta?

Gandurile pozitive – Daca esti optimista, vei declansa intamplari fericite

Gandirea pozitiva este cheia catre felul in care iti creezi propria realitate. Tot ce percepi in lumea fizica este, de fapt, rezultatul a ceea ce se afla in lumea gandurilor si credintelor. Pentru a-ti ajuta destinul, e bine sa inveti sa iti controlezi cele mai puternice si mai obisnuite ganduri, noteaza mind-your-reality.com.

Puterea mintii este amplificata de numarul mare de ganduri care iti trec prin cap in fiecare zi, secunda de secunda. Unii cercetatori au apreciat ca fiecarui om ii trec prin minte 60.000 de ganduri pe zi, potrivit psychcentral.com.

La o privire mai atenta, vei observa ca exista cateva modele de gandire standard. Unele persoane au ganduri optimiste, altele tind sa gandeasca mai pesimist. Unele sunt blande cu ele, altele sunt auto-critice. Unii oameni tind sa fie sceptici in ceea ce ii priveste pe ceilalti, in timp ce altii sunt increzatori. Iata cateva ganduri bune recomandate de editorii de la psychologytoday.com:

Gandurile pozitive te ajuta sa fii mai fericita

Crede ca vei face pasi importanti spre o viata mai implinita.

Lasa de-o parte furia, teama si regretul.

Concentreaza-te pe ceea ce este bun.

Incepe cu ceva mic, dar incepe.

Foloseste-ti energia intelept.

Afla cine si cum vrei sa fii.

Gandurile pozitive: imagineaza-ti lucrurile care te entuziasmeaza!

Ca sa treci de la ceea ce gandesti la actiune, poti proceda in felul urmator: imagineaza-ti care sunt lucrurile care te entuziasmeaza, iti aduc pacea si, in acelasi timp, te inspira.

Ia un creion si noteaza-ti-le. Nu te cenzura, nu ai de ce sa te feresti. Compara-le cu lucrurile care iti plac din viata ta reala. Ce observi? Exista unele care se suprapun? Acestia sunt oamenii, lucrurile si activitatile care iti aduc cea mai mare bucurie.

Exista multe moduri prin care gandurile negative te pot rani, dar puterea gandului bun iti aduce numai avantaje. Fii atenta la conversatiile pe care le porti in interiorul tau si fii constienta de gandurile si presupunerile tale.

Citeste si Optimism vs. pesimism ca sa inveti sa ai o viata mai echilibrata!

Foto: Guliver