Creste increderea in tine.

Pentru a creste increderea in tine trebuie sa scapi de cei care iti aduc energii negative si te fac sa te indoiesti de calitatile tale! Apoi, lucreaza la imaginea pe care o arati celorlalti!

Oamenii care au incredere in ei insisi sunt admirati de ceilalti si le inspira incredere. Isi infrunta temerile si isi asuma riscuri. Stiu ca, indiferent ce obstacole le vor iesi in cale, vor putea sa treaca peste ele. Oamenii increzatori vad viata intr-o lumina pozitiva chiar si cand lucrurile nu merg tocmai grozav si sunt, in principiu, multumiti de ei si se respecta.

Nu ar fi grozav sa te simti si tu asa? Ei bine, cei de la Inc.com spun ca se poate si au niste sfaturi pentru a creste increderea in tine. Increderea de sine se poate invata, practica si imbunatati.

3 sfaturi pentru a creste increderea in tine

1 Stai departe de negativism si mizeaza pe pozitivism

Evalueaza cu atentie cercul in care te invarti, inclusiv prietenii si familia! Poate ca e greu, dar scapa de indivizii care te pun la pamant si iti scad increderea in tine! Fii pozitiva, chiar daca nu te simti grozav. Pune entuziasm in interactiunile cu ceilalti si incepe noi proiecte! Nu te mai concentra pe probleme, ci pe gasirea de solutii si pe schimbari pozitive.

2 Fa schimbari de imagine si ale limbajului corporal

Simplul fapt ca iti tii umerii drepti le da celorlalti impresia ca esti increzatoare. Un zambet nu numai ca te va face sa te simti mai bine, dar ii va face si pe ceilalti sa se simta confortabil in preajma ta.

Pentru a creste increderea in tine, pastreaza contactul vizual, care arata incredere: uita-te la persoana cu care vorbesti, nu la incaltari, vorbeste incet si clar. Imbraca-te frumos si aranjeaza-ti parul. O sa te simti mai bine in legatura cu tine si ceilalti te vor percepe ca pe o femeie de succes si increzatoare in fortele proprii.

3 Nu accepta esecul si nu te mai critica aspru

Nu renunta si nu accepta esecul. Exista o solutie pentru toate! Cand reusesti sa faci ceva in ciuda obstacolelor, increderea creste enorm!

Deseori, slaba incredere de sine este cauzata de gandurile negative care iti trec prin cap: autocritica. Daca iti spui tu insati ca nu esti destul de buna, ca nu esti atragatoare, ca nu esti destul de desteapta sau ca nu ai un corp destul de atletic, devii ceea ce iti spui in sinea ta. Si rezultatul nu este unul pozitiv. Data viitoare cand iti mai trec ganduri negative prin cap, schimba-le rapid cu unele pozitive, pentru ca acestea te ajuta in a creste increderea in tine!

FOTO: Guliver

Citeste si: Cum sa ai incredere in tine cand te simti deznadajduita.