cum regasesti speranta

Cum regasesti speranta cand exista atatea lucruri ce te aduc la disperare? Ai aflat ca sotul te-a inselat, ai descoperit un secret vechi de-al iubitului pe care nu ti l-a spus, a murit cineva drag din familie, ti-ai pierdut casa. Multe tragedii din vietile noastre ne pot aduce aproape de disperare. Disperarea este o reactie normala, naturala, insa tinde sa ne ia si ultima farama de speranta pe care o avem. Citeste de pe Your Tango cum regasesti speranta dupa un eveniment traumatic.

Cu atat mai mult acum, de Paste, o sarbatoare a gasirii luminii, a gasirii bunatatii, a gasirii sperantei de mai bine, poti iti regasesti si tu nadejdea, increderea. Asa cum Apostolii lui Iisus au regasit speranta atunci cand Mantuitorul a inviat, asa cum Domnul a sperat intr-o omenire mai buna, dupa sacrificarea fiului Sau, pentru oameni, si tu poti afla cum regasesti speranta, dupa un eveniment dureros din viata ta. Iata 5 lectii pe care sa le inveti de Paste!

  • Ramai activ. Ramai prezenta in viata si fa ce ai de facut.
  • Accepta semnele sperantei atunci cand ele apar, fie si intr-un mod la care nu te asteptai. Fie de la o persoana de la care nu te asteptai. In sarbatoarea Pastelui, speranta invierii Domnului a venit de la vestile aduse de catre femei Apostolilor.
  • Cum regasesti speranta? E important sa intelegi ca toti avem nevoi diferite, dar si sa credem si sa speram. Daca ai nevoie sa simti sau sa vezi tu cu ochii tai un lucru ce iti aduce speranta, fa acel lucru. Toma Necredinciosul a vrut sa vada cu ochii lui, inainte de a crede, in timp ce altii pur si simplu au sperat ca este adevarat.
  • Daca te intrebi cum regasesti speranta dupa ce s-a intamplat ceva dureros, e necesar sa nu “ramai prinsa” prea mult timp in ceea ce s-a intamplat, sa nu lasi disperarea sa isi faca cuib. Atunci cand te tii pe loc, in trecut, te conectezi si mai mult cu senzatia de disperare, de ne-solutie, si astfel vei vedea mai greu speranta. Aminteste-ti pildele Bibliei. Cei de pe drumul catre Emmaus aproape ca au pierdut vestile bune, in graba de a ajunge sa le spuna tuturor ce se intamplase.
  • Fii gata sa primesti noi directii. Pastreaza-ti mintea deschisa daca vrei sa afli cum regasesti speranta! Nu pastra idei preconcepute si prejudecati. Si vei gasi calea dincolo de starea de disperare pe care o resimti. Atunci cand ne dam voie sa primim speranta, putem incepe un nou drum, un drum ce ne duce catre gasirea sperantei.

Da, chiar si atunci cand esti disperata poti regasi speranta. Nu e important cum regasesti speranta, dar e important sa iti lasi inima deschisa, mai ales acum, de Paste, cand lumina invierii Domnului te poate calauzi catre pace si implinire sufleteasca.

Citeste si: Citate spuse de oameni celebri. 10 exemple care iti redau speranta.

Foto: iStock