Poti sa ai parte de succes, daca faci putina ordine in viata si in programul zilnic

Viata ta este departe de a fi perfecta? Faci eforturi considerabile sa iti atingi telurile, esti o persoana echilibrata, ambitioasa si, cu toate acestea, nu reusesti sa iti implinesti unele dorinte la care visezi de multa vreme? Ca sa ai parte de succes, urmeaza sfaturile editorilor de la livestrong.com!

Sven Hansen, expert la Institutul “The Resilience”, spune ca totul pleaca de la flow, acea stare deosebita pe care o simti cand faci ceva care iti place. Se zice ca oamenii care au experimentat aceasta stare pierd deseori notiunea timpului cand fac ceva care ii pasioneaza, pentru ca sunt foarte concentrati. Daca reusesti sa-ti gasesti flow-ul, o sa ai parte de succes in orice iti propui sa faci. Cu o conditie: sa pui pasiune in fiecare activitate.

De la inceput trebuie sa-ti spunem ca nu ai cum sa fii mereu impacata cu activitatile pe care trebuie sa le bifezi, dar urmand aceste sfaturi iti poti creste sansele de reusita. In timp, o sa-ti dai seama de ce anume ai nevoie ca sa ai parte de succes, indiferent de domeniul in care lucrezi.

Concentreaza-te pe ceea ce faci

E-mailurile, internetul, televizorul si telefoanele prietenilor iti pot fura din atentia necesara ca sa duci la bun sfarsit taskuri importante. Uite asa, in loc sa termini o sarcina de serviciu intr-o jumatate de ora, pierzi chiar si cateva ore pentru ea. Cel mai bun lucru pe care il poti face, ca sa previi distragerea atentiei, este sa respingi orice sursa care te poate deconecta de la ceea ce faci. Ia-ti o pauza de la lumea din jurul tau, da telefonul pe silentios, inchide televizorul si trimite-le celor care te cauta sms-uri ca sa-i instiinteze ca esti ocupata, dar ca ii vei suna ulterior.

Stabileste teluri clare si realiste

Nu e chiar asa usor sa iti creezi flow-ul, dar odata ce reusesti, succesul vine de la sine. In primul rand trebuie sa faci ordine in viata ta. Disciplina este ingredientul secret pe care trebuie sa-l presari din abundenta in tot ceea ce faci. Nu incepe mai multe activitati in acelasi timp. Risti sa-ti scada productivitatea foarte mult. Stabileste teluri care nu te depasesc si care pot fi atinse in perioade generoase de timp. O agenda in care sa-ti notezi programul de desfasurare al proiectului si fiecare pas facut de tine te va ajuta enorm.

Fa-ti ordine in viata

Nu esti multumita de actualul loc de munca? Nu trebuie neaparat sa cauti alt job. Aminteste-ti ce te-a atras la el si invata sa gasesti partile pozitive ale activitatii pe care o practici. Cauta in tine resursele necesare sa dai mai mult randament, sa promovezi sau sa-ti accepti echipa de lucru. Ai facut tot ce ti-a stat in putere sa schimbi unele lucruri, dar nu esti foarte multumita? Mergi la serviciu tot cu gandul la finalul programului? In acest caz, cel mai bine ar fi sa cauti alt job, care sa-ti aduca atat multumire pe plan financiar, cat si implinire sufleteasca.

Daca vrei sa ai parte de succes, tine cont si de aceste idei!

Eric Maisel, autor a peste 40 de carti despre bunastare, sanatate mintala si dezvoltarea creativitatii, spune ca, pentru a avea flow in fiecare activitate, poti apela la urmatorul truc: trage adanc aer in piept inainte sa faci ceva, citeste un citat motivational, care sa iti va da avant si apuca-te de treaba. Nu lasa niciun gand care nu are legatura cu ceea ce urmeaza sa faci sa-ti invadeze mintea. In felul acesta poti face din orice activitate o misiune de succes!

Vrei sa fii unul dintre oamenii de succes? Uite ce refuza ei sa faca si le merge bine!

Foto: Guliver