Conflictele cu colega de apartament: cum le rezolvi

La inceput, totul parea ca merge bine si ca tu si colega de apartament ati putea deveni prietene bune. Insa, intre timp, au aparut probleme: legate de curatenie, intimitate si poate chiar bani. Cum aplanezi conflictele cu colega de apartament ca sa nu fie nevoie sa te muti? Afli de la Elitedaily.com. 

5 moduri in care rezolvi conflictele cu colega de apartament

1.Pleaca din casa daca atmosfera devine prea incinsa

Nu are niciun rost sa hraniti conflictul. Daca simti ca s-ar putea sa va certati, iesi putin din casa, pentru ca amandoua sa aveti ocazia de a va limpezi mintea. E mai bine ca niciuna dintre voi sa nu spuna ceva ce va regreta mai tarziu.

2.Stabiliti niste reguli legate de respectul reciproc

Pana la urma, nu trebuie sa deveniti cele mai bune prietene. Nici sa va iubiti. Important este ca nevoile voastre pentru un camin sa fie respectate. Te culci devreme si ai nevoie de liniste dupa o anumita ora? Spune-i. Vrea sa participi mai mult la curatenie? Incearca sa o ajuti.

3.Nu tipa niciodata

Chiar daca ea are tendinta sa ridice tonul si chiar sa urle, nu te lasa si tu trasa intr-o stare de agresiune. Vezi pasul 1. Daca ajungeti sa va urati, nu ajuta pe nimeni. Si clar traiul in apartamentul respectiv nu va fi mai placut. Incearca sa comunici pe orice tema si nu tine in tine niciun gand care te deranjeaza. Important este sa formulezi totul intr-un mod cat mai diplomatic.

4.Ignora comentariile pasiv-agresive

Oamenii nu se schimba peste noapte si cateodata nu se schimba deloc. Ai rabdare si lasa de la tine in situatiile tensionate. Chiar daca colega inventeaza lucruri sau iti rastalmaceste cuvintele. Pentru ca…

5.Nu vei locui cu ea pe viata

Te poti folosi de comportamentul colegei pentru a invata mai multe despre tine si interactiunile tale cu asemenea oameni. Iti poti cultiva increderea. Dar, in principiu, daca nu reusesti sa te intelegi cu ea si pace, nu este sfarsitul lumii. Nu va trebui sa locuiesti cu ea pentru toata viata!

Daca ti s-a parut folositor acest articol, da like paginii noastre de Facebook pentru a descoperi si altele asemanatoare!

Foto: iStock.

Daca nu a mers si vrei sa te muti, afla cum sa nu te stresezi cand te muti de acasa