Cum sa comunici cu iubitul tau

Cum sa comunici cu iubitul tau daca vrei sa asculte ce ai tu de zis? Cat de bine comunici cu partenerul tau de viata? Cand terminati dialogul simtiti ca sunteti amandoi auziti si intelesi? Simti ca atunci cand ii ceri sa faca ceva, el face si ca nu exista neintelegeri si erori in comunicare? Asculta tot ce ai de zis sau…?

Sau cateodata ai senzatia ca priveste prin tine si abia asteapta sa termini de vorbit?

Daca ai dubii legate de cum sa comunici cu iubitul tau, asa incat el sa auda ce ai de zis, atunci exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le inveti.

Pana la urma suntem programati sa fim diferiti. Iar barbatii comunica atat de diferit de femei! De la inceputuri si pana acum ei nu aveau nevoie de detalii. Ei nu au vorbit despre ceea ce simt. Totul se rezuma la observatii scurte, stricte, necesare, informatii la obiect. Nu inseamna ca, doar pentru ca ei sunt programati genetic sa nu vorbeasca prea mult, nu se bucura de arta conversatiei!
Ei pot avea discutii despre sentimentele lor, pot discuta despre frumusete, despre planuri si viitor. Doar ca uneori te lovesti parca de un zid si nu te pot auzi. Cum sa comunici cu iubitul tau intr-un mod eficient, pentru ca el sa te auda, pe “limba lui”?

Pe scurt, simplifica tot ce ai de spus!

Ce inseamna sa simplifici dialogul?

De oicei, pentru femei, cu cat dai mai multe informatii, cu atat mai bine. Pana la urma femeile sunt programate sa intretina relatiile cu familia. Au nevoie de fluiditate in conversatie pentru a stabili noi si noi cinexiuni. Femeile au mai multe abilitati de exprimare si de identificare a emotiilor.
Sa creezi intimitate, sa stabilesti legaturi durabile, prin vorbe – este intr-adevar un talent! Dar ce faci cu acest talent cand vine vorba de cum sa comunici cu iubitul tau?

Daca n-a spalat vasele asa cum a promis, nu ii lista toate “neajunsurile”! Si asta pentru ca atunci cand le spui barbatilor TOTUL, ei nu aud NIMIC!

Ai vrea sa ii spui ceva de genul:«De ce nu ai spalat vasele? Stii bine ca azi am avut o zi lunga si ca sunt epuizata! Stii ca trebuie sa ii ajut pe cei mici cu temele si sa le fac baie. Si apoi trebuie sa imi fac prezentarea pentru maine. Ai spus ca le speli si nu le-ai spalat! Pana la urma le-am spalat eu. Stii bine ca daca lasam vasele in chiuveta, va fi mai greu mai tarziu!»

Ufff! Lung, nu-i asa? Cum sa comunici cu iubitul tau sa si ajunga la urechile lui faptul ca nu a spalat vasele? Incearca asa: «Sunt suparata ca nu ai spalat vasele. Ai spus ca le vei spala!» Asa nu are timp sa te transforme in zgomot de fond. Ci va auzi toata informatia. In plus, nu va deveni defensiv in legatura cu alte informatii: temele, baia copiilor, ziua lunga la munca.

Crezi ca rolurile femeii si ale barbatului s-au schimbat prea mult de la inceputuri si pana acum? Crezi ca am avut timp sa adaptam felul in care comunicam? Gandeste-te cum vorbesti tu cu fetele cand va vedeti si cum vorbesc ei la o bere si un meci de fotbal!

Gandeste-te de cate ori ai vorbit pe langa urechile lui. Si sigur, se intampla si invers! Fie nu mai auzim ce spun. Fie nu vrem sa auzim. Fie ne retragem cu totul. Vestile bune sunt ca, iata, poti face schimbari acum ca stii cum sa comunici cu iubitul tau!

Citeste si: 10 pasi pentru o comunicare mai buna in cuplu

Foto: iStock