Cum sa fii mai puternica intr-o perioada grea

Cum sa fii mai puternica intr-o perioada grea? Daca ai o perioada mai dificilia si simti ca nu mai poti si ca esti obosita? Daca s-au intamplat multe, in ultimul timp? Simti ca e greu? Este posibil sa treci printr-o perioada mai trista sau sa experimentezi semne ale unei depresii.

Cu totii trecem prin perioade mai putin bune. Cu totii experimentam pierderi, frici, tristeti. Si cu totii avem modalitatile noastre de a ne reveni, de a ne ridica si de a merge mai departe. Inainte de a-ti spune cum poti trata simptomele tristetii acasa, gasind inspiratie in 7 biografii ale unor oamenii incredibili de-a lungul istoriei, asa cum le-am gasit pe Bustle, iti mai spunem ca e necesar, daca simti ca nu poti depasi singura problemele, sa apelezi la un specialist.

Cum sa fii mai puternica intr-o perioada grea – literatura cu efect terapeutic

Uneori ti se pare ca esti singura atat de incercata de tristesti, greutati sau esecuri. Nu esti! Treci doar printr-o etapa dificila. Una dintre cele mai eficiente metode terapeutice este terapia de grup. Si asta pentru ca primesti feedback de la oamenii din jurul tau. Oameni ca si tine. Oameni care au trecut prin ce ai trecut tu si care iti impartasesc din experienta lor asa incat sa afli cum sa fii mai puternica intr-o perioada grea.

Azi iti propunem o terapie de grup mai interesanta. In care vei explora vietilor presarate cu experiente grele ale unor invingatori din istorie. Azi afli cum sa fii mai puternica intr-o perioada grea din povestile de la nastere si pana la moarte ale unor eroi in trait si iubit viata, chiar si atunci cand nu e roz.

Iti vei schimba perspectiva vazand lucrurile pe care le traiesti si prin ohcii altora. Iar primul aspect pozitiv va fi acela ca vei realiza ca toti suntem oameni si, desi ne simtim singuri cand ne e greu, suntem uniti si ne-singuri si in acest sentiment de pustietate. Iata cum sa fii mai puternica intr-o perioada grea, gasind inspiratie in 7 biografii ale unor oameni incredibli.

  • Autobiografiile Mayei Angelou, scrise chiar de ea

Citeste intreaga poveste a Mayei Angelou, scrisa chiar de ea. Vei recunoaste talentul si stilul sau. Vei citi despre cum o trauma din copilarie i-a marcat viata. Vei citi despre viata sa de adult, marcata de arta, tragedii, calatorii, iubire si alegerile din cariera. A fost cantareata, a fost activist pentru drepturile omului si scritor. Colectia include sase volume. Este genul acela de scriere pe care daca o citesti la etape diferite din viata ta, vei intelege mereu altceva.

  • Hamilton de Ron Chernow

Esti tanar, te simti imprastiat, iti lipseste disciplina, vrei sa faci bani si ai nevoie de motivatie? Vei empatiza cu Alexander Hamilton si vei primi importante lectii de viata din cartea lui Ron Chernow. Vei face o calatorie in timp in America de inceput. Iata cum sa fii mai puternica intr-o perioada grea: realizand ca din toate timpurile, toti oamenii au nutrit aceleasi traieri, iubiri, frustrari. Hamilton este o poveste ce te va determina sa iti ridici lenesul posterior si sa cuceresti lumea.

  • The Woman who would be king de catre Kara Cooney

Da, Cleopatra este o figura mai cunoscuta de toata lumea. Insa, Egiptul Antic a fost marcat de o alta femeie incredibila: Hatshepsut, femeia-faraon la 20 de ani. Citeste aceste randuri si data viitoare cand vrei sa ceri o marire de salariu, gaseste-o pe puternica Hatshepsut din tine! Toti suntem puternici, trebuie doar sa descoperim unde se ascunde resursele noastre si sa ne canalizam.

  • Savage Beauty: viata Endei St. Vincent Millay de Nancy Milford

O stii sau nu pe Edna St. Vincent. Ii stii poeziile sau nu. Cu siguranta te va marca povestea sa, viata sa. Millay a socat publicul in perioada Jazz-ului, avand multi iubit – barbati si femei, casatoriti sau celibatari. Si de fiecare data a reusit sa ocoleasca conventiile sociale, si sa-si traiasca viata asa cum si-a dorit ea. Pentru ea si atat. Vei citi despre pasiune, confuzie, indoiala, iubire si tarie de caracter.

  • Sojourner Truth: o viata, un simbol de Nell Irvin Painter

Isabella Bomefree, predicatoarea nord americana care a militat pentru libertate si drepturile femeii isi spune povestea prin ochii autorului. Citeste despre viata si realizarile lui Sojourner Truth, o viata marcata de triumful in fata adversitatilor destinului. Ea a pus bazele feminismului. Citeste-i viata si continua sa lupti pentru telul tau. Iata cum sa fii mai puternica intr-o perioada grea!

  • Imparateasa Dowager Cixi: concubina ce a creat China moderna de Jung Chan

Una dintre cele mai importante figuri din istoria Chinei. Imparateasa Dowager Cixi a domnit intr-o perioada cu multe rebeliuni, invazii si razboaie. Ea fost indragostita de un eunuc. Si a fost un model de femeie puternica, independenta. Un model de inspiratie cand treci printr-o etapa dificila in viata ta.

  • Notorious RBG de Irin Carmon si Shana Knizhnik

Povestea lui Ruth Bader Ginsburg a carei viata a insemnat lupta pentru egalitatea dintre sexe, de-a lungul deceniilor. O carte scrisa cu indarhire si umor.

Indiferent cum iti gasesti taria de a merge mai departe. Indiferent ca este cu un film, cu o carte, petrecand timp cu tine. Indiferent cat de singura sau ghinionista te simti, alege aceste carti. Vei afla cum sa fii mai puternica intr-o perioada grea din povestile de viata ale altor oameni ca mine si ca tine.

Citeste si: Stresul te face mai puternica. Intoarce situatia in favoarea ta

Foto: Gulliver