Cum sa fii o prietena mai buna

Sigur au fost momente in viata ta cand te-ai intrebat si tu cum sa fii o prietena mai buna. Si sigur exista in viata ta acea prietena pe prezenta si suportul careia te bazezi! Si nu vorbim aici despre iesirile de sambata seara. Ci vorbim despre prietena cea mai buna, care iti aduna servetelele folosite, noaptea tarziu, cand tu plangi dupa fostul. Dar cand se intoarce roata, tu stii sa fii alaturi de ea?

Am adunat 10 sfaturi utile, din care fiecare femeie poate invata cum sa fie o prietena mai buna.

  1. Ofera o imbratisare

Cum sa fii o prietena mai buna? E atat de simplu ca o imbratisare. Imbratisarile au ca efect eliberare oxitocinei, un hormon care ne face fericiti. Deci, dubla fericire: si pentru ea, dar si pentru tine! Si totul vine la pachet cu o dispozitie mai buna si stres redus.

  1. Mergi cu ea la plimbare

Cercetarile stiintifice au demonstrat ca plimbarile “de grup” ajuta la imbunatatirea starilor de depresie. Deci poti fi prietena perfecta in timp ce ardeti impreuna niste calorii!

  1. Uitati-va la un film “de plans”

Cum sa fii o prietena mai buna daca nu cu o portie zdravana de plans? Uhm… serios? Da, stiintific vorbind, plansul acela vine ca o descarcare a unor emotii, asa ca dupa ce ati folosit toate batistele, puteti trece la o stare de spirit mult mai buna. Sa curga filmele dramatice, vinul si… lacrimile!

  1. “Arunca” cu optimism in jurul tau

Dupa ce s-a terminat cu plansul, sa fie optimism! Studiile demonstreaza ca un comportament optimist are sansa de a deveni contagios intr-un grup de prieteni, ceea ce nu se poate spune despre starile de depresie, de exemplu.

  1. Practicati amandoua un sport de echipa

Cum sa fii o prietena mai buna daca nu promovand un stil de viata sanatos? Un sport practicat impreuna ajuta la sudarea prieteniei si imbunatateste sanatatea fizica si mintala.

  1. Pune un status cu efect pozitiv, pe care ea sa-l perceapa

Da, Social Media joaca un rol important in vietile noastre. Si daca stii ca prietena ta trece printr-un moment dificil, incearca o mica incurajare sub forma de status pe Facebook. Share the love!

  1. Fa-i un compliment

De multe ori ne facem procese de constiinta si ne gandim la metode complicate despre cum sa fii o prietena mai buna. Dar e simplu ca un compliment. Nu de genul “Vai, ce top cool porti!”, ci un compliment ce ii valorifica altfel de calitati si capacitati – emotionale, mintale, poate este un bun parinte, poate este o persoana creativa.

  1. Ramai in contact cu ea

Chiar daca treci tu printr-o perioada grea, chiar daca ea este prinsa in “valtorile vietii”, orice fel de contact in situatii dificile arata ca esti acolo pentru ea.

  1. Mancati impreuna

In caz ca ai epuizat sfaturile de mai sus despre cum sa fii o prietena mai buna, afla ca mai exista un pont, si inca unul la indemana. Iesiti impreuna la un restaurant, fetelor! Va veti simti mai bine! Si nu este acesta scopul unei prietenii?

  1. Pur si simplu petreceti timp impreuna

Exista anumite situatii si clipe in viata cand ne simtim coplesiti. Suntem tristi. Poate am suferit o pierdere, poate am pierdut un tip sau un job. Un umar pe care sa plangi e tot ce ai nevoie. Asa ca unul dintre cele mai bune sfaturi pentru a fi o prietena mai buna: este doar sa fii. Sa fii acolo si atat. Activitatile nici nu mai conteaza! Uneori e bine doar sa stii ca ai pe cineva langa tine!

Citeste si: Cea mai buna prietena. 11 lucruri pentru care ar trebui sa ii multumesti.

Foto: Guliver