Cum sa ierti greselile atunci cand primul instinct daca cineva se poarta urat este sa cauti razbunare?

Cum sa ierti greselile atunci cand primul instinct, daca cineva se poarta urat, este sa cauti razbunare? Am gasit cele mai bune sfaturi pe care le poti pune in aplicare, pentru a trece peste intamplari si oameni toxici pe Elite Daily.

Avem senzatia ca daca vom raspunde cu aceleasi comportament, iar cel care ne-a gresit va simti la randul lui durere, ne vom simti mai bine. Ei bine, desi rational sau mintal asa ar parea de moment, pe termen lung aceasta mentalitate razbunatoare ne face rau. Nu faci altceva decat sa perpetuezi acelasi cerc de dureri si dezamagiri. Asa ca, mai bine, invata cum sa ierti greselile si sa lasi karma sa-si faca treaba.

  • In loc sa cauti razbunarea si “echilibrarea” balantei, ai mai mult beneficii sa faci pace cu problema ta. Altfel spus, sa accepti ca s-a intamplat si s-o lasi sa treaca. Sa inlocuiesti sentimetele negative si sa treci peste.

Razbunarea este ca o piatra ce se rostologoeste. Desi crezi ca i-ai dat drumul peste cel ce ti-a gresit, ea se intoarce cu putere mai mare peste tine. Este o vorba a lui Confucius care spune cam asa “inainte de a te razbuna, mai intai sapa doua morminte”.

Si asta pentru ca atunci cand cauti sa dai inapoi ce ai primit, te ranesti si pe tine. Mai bine gaseste o metoda cum sa ierti greselile. Tocmai pentru a-ti fi bine. Atunci cand cauti razbunarea, furia ta asupra persoanei ce ti-a gresit va creste, in loc sa traiesti linistita, vei suferi. Si orice fel de razbunare nu-ti va aduce satisfactie. In plus, te vor incerca si sentimente de vinovatie si inferioritate.

  • Sa traiesti fericita indiferent de cine ti-a facut rau aceea e razbunarea cea mai buna. Daca arati ca actiunile negative ale cuiva au trecut pe langa tine, acela va fi cel care se va infuria.
  • Mai bine invata cum sa ierti greselile si nu mai pastra in ganduri persoanele ce ti-au facut rau. Ce merit au ele sa “plateasca chirie” in gandurile tale? Nu-ti mai irosi timpul si energia ingrijorandu-te pentru ceva sau cineva care nu conteaza.

Razbunarea sau plata cu aceeasi moneda – desi de cele mai multe ori, “platim” mai mult – te transforma in cel ce ti-a gresit. Meriti asta? Mai bine invata cum sa ierti greselile si astfel vei lasa ranile sa se vindece.

  • Noi ne putem controla doar pe noi insine. Nu putem sa-i controlam pe ceilalti. Daca incepi sa planifici razbunari, vei trai cu durerea toata viata. Trebuie sa mergi inainte, nu sa ramai agatata de trecut. Razbunarea cea mai buna este iertarea, pentru ca plata cu aceeasi moneda este atat de toxica.
  • Gandeste-te bine de ce ai nevoie de razbunare? Poti trece peste orice! Si metoda cea mai buna de a invata cum sa ierti greselile este sa te indepartezi putin de oamenii ce s-au purtat rau cu tine. Nu-i lasa sa vada ca suferi.

Pana la urma, karma este cea mai buna platitoare de polite. Si karma se intampla cand noi iesim din cercul rautatii si al durerii. Invata cum sa ierti greselile, fiind rabdatoare cu altii si cu tine. Vei avea o constiinta neincarcata daca nu vei cauta razbunare! Si pana la urma, nu binele tau conteaza mai mult decat raul altuia?

Citeste si: Vrei sa treci peste resentimente? Invata sa ierti cu adevarat!

Foto: Gulliver