Cum sa inveti din propriile greseli.

E de dorit sa inveti din propriile greseli cand esti tanara, ca sa nu le repeti iar si iar. Cele mai multe lucruri le poti invata la 20 de ani, cand esti mai predispusa la greseli decat oricand. Atunci incepi sa ai libertatea propriilor decizii si multe dintre ele sunt, la inceput, gresite.

Varsta de 20 de ani, plus sau minus, e plina de oportunitati pentru dezvoltatea si evolutia ta. La 20 de ani inveti o multime de lucruri care te ajuta sa fii un om mai bun, mai increzator si mai interesant in perioada urmatoare. Partea buna este ca nu ne oprim niciodata din dezvoltare. Continuam sa facem greseli si sa invatam din ele pe tot parcursul vietii. Dar, la 20 de ani, sansele de a gresi si de a invata din propriile greseli sunt mult mai mari, noteaza Elitedaily.com.

Ce sa gresesti la 20 de ani ca sa poti sa inveti din propriile greseli

1 Sa ai relatii din motive gresite

Cand esti tanara, vrei un partener care sa te completeze, dar adevarul e ca nu vei gasi niciodata fericirea dintr-o sursa externa, cum ar fi un iubit. Trebuie sa gasesti dragostea interioara ca sa fii fericita, iar acest lucru poate fi invatat pe parcursul mai multor relatii. Intr-un final, vei invata ca meriti tot ce e mai bun de la partenerul tau si nu o sa mai stai intr-o relatie cu orice pret, daca nu e ceva care sa iti faca bine. Nu vei mai astepta ca partenerul sa iti “furnizeze” dragostea, ci vei cauta pe cineva cu care sa o impartasesti.

2 Sa nu ratezi vreo noapte in oras

La 20 de ani, poti sa inveti din propriile greseli o multime de lucruri! Cum ar fi ca sutele de nopti petrecute in cluburi nu iti vor aduce relatii de prietenie profunde. Asadar, iesi cat de multi poti cand esti tanara, ca sa ajungi cat mai rapid la concluzia ca relatiile adevarate nu se construiesc in club.

3 Alegeri vestimentare proaste

In liceu si facultate toate tinerele se imbraca la fel, in functie de cum e moda. Cizme UGG, haine largi sau colanti. Din fericire, ai destul timp sa inveti din propriile greseli! Pentru ca, in curand, vei realiza ca tinutele tale de la 20 de ani aratau stupid si, odata cu primul job, o sa incepi sa gandesti tinute mai frumoase. In plus, in timp vei invata ce stil ti se potriveste.

4 Iti inseli partenerul

Suntem oameni cu totii si facem greseli. La 20 de ani, s-ar putea sa iti inseli iubitul, dar asta nu inseamna ca esti un om rau. Daca reusesti sa afli de ce ratacesti intr-o relatie, vei invata si sa te dezvolti si sa devii mai buna. Atat timp cat faci aceasta greseala cand esti tanara si nu o repeti iar si iar, poti afla ce iti doresti cu adevarat de la o relatie.

5 Nu stabilesti niste limite

Cand esti tanara, esti foarte permisiva si ai nevoie de aprobarea multor oameni din jur. Vei ajunge sa inveti ca, spunand “da” tuturor, te vei incarca prea mult cu responsabilitati. Intr-un final, ori vei exploda, ori vei fi atat de coplesita incat nu vei reusi sa indeplinesti lucrurile pe care ti le-ai asumat. In timp, inveti sa spui “nu” si sa stabilesti niste limite.

6 Refuzi ajutorul altora

E bine sa inveti din propriile greseli cat mai mult cand esti tanara. Iar un lucru pe care trebuie sa-l inveti cat mai devreme este ca nu e avantajos deloc sa refuzi ajutorul altora! La 20 de ani ti se pare ca esti invincibila, dar se va dovedi ca nu esti asa. Tot la 20 de ani vei invata ca esecul face parte din viata si ca nu poti face totul de una singura. Vei invata ca avem cu totii nevoie de ajutor din cand in cand, iar acest lucru nu te face slaba. Daca ceri ajutor nu dovedesti slabiciune.

Sigur ca nu doar la 20 de ani poti sa inveti din propriile greseli, pentru ca nu doar la 20 de ani gresesti. Dar perioada in care incepi sa fii adult e cea mai predispusa la astfel de greseli. Citeste si: Cum sa fii cu adevarat fericita la 20 de ani. Nu e greu deloc!

FOTO: Guliver