Cinci modalitati prin care iti poti gasi un iubit chiar daca esti timida

Daca esti in cautarea jumatatii tale si esti genul persoana retrasa, lucrurile se complica, cel putin in aparenta. Nu lasa timiditatea sa te afecteze si invata cum sa iti gasesti dragostea daca esti introvertita.

Cand revii in categoria celor singuri dupa o perioada in care ai avut o relatie serioasa, te vezi nevoita sa o iei de la capat cu intalnirile si cunoasterea altor barbati, pana il gasesti pe cel potrivit tie.
Asta se poate dovedi o misiune anevoioasa daca esti persoana introvertita, care nu socializeaza usor si careia nu ii place sa faca primul pas. Dar nu e o misiune imposibila! Inspira-te din sfaturile editorilor de la mindbodygreen.com si persevereaza.

Concentreaza-ti atentia asupra ta

1. Ai rabdare. Sigur, e neplacut sa iesi din zona de confort si sa pornesti de la zero in cautarea unei persoane care sa ti se potriveasca. Situatia devine si mai dificila cand esti timida si eziti sa te deschizi in fata oricui. S-ar putea sa fii etichetata drept distanta sau nepasatoare sau sa ai parte de situatii stanjenitoare, dar nu lasa timiditatea sa te afecteze! Persoanele care-ti merita timpul si atentia te vor descoperi si te vor aprecia asa cum esti tu, de fapt.

2. Alege locul potrivit. Poate ca nu te simti confortabil sa cunosti mai bine o persoana intr-un loc foarte aglomerat, caz in care poti alege un restaurant linistit sau o cafenea discreta. Invata sa te pui in valoare si sa organizezi intalnirile in functie de cum sa te simti mai relaxata!
Nu te vei mai gandi neaparat la cum iti gasesti un iubit, ci la cat e bine te poti simti in pielea ta!

3. Fii selectiva. Rezerva-ti timp doar pentru persoanele de care simti ca te poti apropia si cu care ai ceva in comun. Daca incepi sa ai rezerve in privinta unui om, nu e nevoie sa duci la capat o seara neplacuta pentru amandoi. Sunt suficiente cateva minute sa iti dai seama daca te intereseaza o persoana sau nu si e mai sanatos pentru amanadoi sa ii dai de inteles daca nu e genul tau.

4. Fii sincera. Incearca sa il cunosti pe partenerul tau de discutii cat mai bine, iar dupa patru sau cinci intalniri poti avea o idee clara despre voi doi si daca aveti vreun viitor comun. Exista varianta sa fie o chimie incredibila intre voi, dar sa aveti caractere prea diferite si, in final, lucrurile sa nu mearga. Fii sincera daca e asa si nu-ti pierde timpul.

5. Evita prejudecatile. Daca tu esti timida, nu exclude un posibil partener doar pentru ca este extrovertit. Va puteti completa si puteti forma un cuplu complex, daca va dati o sansa unul altuia.

In concluzie, daca te confrunti cu momente de timiditate, nu trebuie sa disperi. Fa-ti un plan si abordeaza intalnirile cu calm. Discuta, cunoaste si alege ce ti se potriveste!

Dupa ce ai gasit un tip care iti place, afla si cum il faci sa ramana langa tine dupa prima intalnire!