Cum sa iti recastigi increderea dupa divort in trei pasi.

Cum sa iti recastigi increderea dupa divort? Incetand sa te mai vezi ca sotie si incepand sa te vezi ca femeie, asa cum esti: cu multe calitati!

Una dintre intrebarile care te chinuie dupa ce treci prin despartirea de sot este cum sa iti recastigi incredera dupa divort. De ce? Pentru ca, odata ce casatoria de incheie, e posibil sa te simti respinsa si lipsita de valoare. Daca el e cel care te-a parasit, te intrebi de ce nu te mai iubeste. Daca tu ai plecat, s-ar putea sa resimti despartirea ca pe un esec puternic. Te gandesti ca nimeni nu te va mai aprecia si te intrebi daca mai esti atragatoare. Indiferent de situatie, divortul are un impact major asupra increderii de sine.

Sfarsitul unei casnicii sau al unei relatii de lunga durata nu e placut. Te face sa te intrebi cine esti, ce-ai crezut ca inseamna viata ta si care e locul tau in univers. Avem tendinta de a ne defini prin faptul ca devenim iubitele sau sotiile cuiva, iar acest statut ajunge, uneori, sa ne valideze valoarea. In loc sa te apreciezi pentru ceea ce esti – o femeie cu tot felul de calitati, te apreciezi pentru ca esti o partenera buna. Asa ca nu e o surpriza ca lumea ta se termina cand realizezi ca lucrurile nu au fost asa.

Cum sa iti recastigi increderea dupa divort

Pasul 1: fa o lista cu lucrurile la care esti buna

Daca vrei sa stii cum sa iti recastigi incredera dupa divort, incepe prin a face o lista pe care sa treci toate lucrurile la care te pricepi. Chiar si pe cele mai marunte. Nu are rost sa fii modesta! Constientizarea abilitatilor tale e un pas important catre iubirea de sine, noteaza Sheknows.com. Poti incepe asa: “prietenii spun ca stiu sa ascult”, “mama spune ca am o gandire logica”, “stiu sa preiau initiativa” si asa mai departe.

Pasul 2: fa o lista cu lucrurile care iti plac la tine

De multe ori, nu reusim sa apreciem lucruri la noi insine. Am fost invatate ca modestia e o virtute si ca e gresit sa te lauzi. Insa acest lucru poate insemna si ca am fost invatate sa nu ne apreciem. Nu e prea tarziu sa constientizezi ca ai o multime de calitati! Cum sa iti recastigi increderea dupa divort daca nu te placi? Incepe lista cu ceva simplu, cum ar fi: “imi place parul meu”, “imi place sa citesc”, “imi place sa incerc lucruri noi”, “imi place ca stiu sa gatesc” si altele.

Pasul 3: invata sa incluzi in viata ta pasii 1 si 2 ori de cate ori ai probleme cu stima de sine

Data viitoare cand simti ca iti pierzi increderea, opreste-te din orice ai face si aminteste-ti doua dintre lucrurile la care esti buna si doua dintre lucrurile care iti plac la tine insati. Vei vedea ca, in loc sa te mai privesti intr-o lumina negativa, o sa te vezi cu ochi buni.

FOTO: Guliver

Citeste si: Viata Angelinei Jolie dupa divort: un interviu presarat cu multe marturisiri.