cum sa iubesti fara frica

Pentru ca toti ne dorim dragostea in vietile noastre – si nu ne referim doar la iubirea romantica – pentru ca toti ne dorim sa nu ne lasam macinati de angoase interioare, astazi vom vorbi despre cum sa iubesti fara frica. Pentru ca, de cele mai multe ori, tocmai temerile noastre nu ne lasa sa iubim complet, prezent, autentic.

Esti ingrijorata de cariera ta, de familia ta sau de situatia financiara. Deci, pentru a te ajuta sa transformi ingrijorarile in ceva mai productiv, am gasit pe MindBodyGreen o lista ce te invata cum sa iubesti fara frica.

Primul pas spre vindecare este sa fii constienta de frica ta. Odata ce esti constienta, poti vedea cum teama te impiedica sa progresezi. Odata ce accepti anxietatile tale, poti trece la “vindecare”, sau la inlocuirea acestor ganduri negative, de cele mai multe ori exagerate si irationale, cu un proces cognitiv bazat pe optimism, compasiune, iubire.

Solutia ca sa inveti cum sa iubesti fara frica este sa schimbi focusul de la tot ce este negativ in jurul tau la tot ce este bun in viata ta. La a practica recunostinta pentru ceea ce ai si nu a alege sa te gandesti ce nu ai reusit.

Cum sa iubesti fara frica: modalitati pentru a atrage pozitivism si dragoste in viata ta

  1. Concentreaza-te pe tot ce este bine

Toti vrem sa fim vazuti, auziti si apreciati. Unul dintre lucrurile cele mai bune pe care le poti face este sa oferi un umar pe care altul sa planga. Nu trebuie sa judeci sau sa incerci sa ii convingi de nimic. Fii doar prezent. Iubirea inseamna nu sa gasesti solutii pentru celalat, ci doar sa fii acolo.

  1. Da-ti voie sa simti tot ce simti, nu-ti mai bloca emotiile, nu le mai evita!

O modalitate puternica de a atrage mai multa pozitivism este sa accepti orice emotie ai. Sa accepti si tristetile si fricile si agresivitatile sau furiile. Sa le recunosti, sa le simti, dar sa nu le lasi sa te domine.

Recunoasterea propriilor sentimente este mai importanta decat incercarea de a-i face pe altii sa le simta. Deci, proceseaza-ti emotiile si lasa-i pe altii sa-si proceseze comportamentele in felul lor. Iata cum sa iubesti fara frica si fara judecata!

  1. Incearca sa-ti intelegi fricile

Adevarul este ca oamenii sunt ingroziti de ceea ce nu inteleg. In loc sa te lasi dominata de ceea ce te sperie, cauta sa intelegi frica.

Intreaba-te de ce ti-e atat de frica de anumite lucruri. Ce reprezinta intr-adevar aceste lucruri? Ce spune acest lucru despre traumele tale ce necesita vindecare? Ce dezvaluie anxietatea ta despre ce gandesti si despre scopul tau in lume?

Nu te teme, nu exista raspunsuri gresite cand vine vorba de cum sa iubesti fara frica. Exista pur si simplu adevarul tau. Incercarea de a afla mai multe despre ceea ce te sperie este calea spre iubire si pace.

  1. Gandeste-te la ce poti oferi, nu la ce primesti la schimb

In loc sa contracarezi ura cu mai multa ura, poti face schimbari pozitive, cu iubire si compasiune. Razbunarea si abuzul verbal nu vor rezolva nimic, dimpotriva vor adanci diferentele.

Pentru a te descoperi cum sa iubesti fara frica e cazul sa te implici, sa vorbesti cu cei apropiati, si nu sa te izolezi.

  1. Cum sa iubesti fara frica: ramai mereu cu mintea deschisa!

Cand iti este frica, inchizi oportunitati. Mai bine, cand ai anxietati, foloseste clipele cu tine sa exersezi piederea controlului. Sa crezi ca exista ceva mai presus de tine. Din punct de vedere spiritual, totul este mereu asa cum trebuie sa fie.

Calea ca sa stii cum sa iubesti fara frica este sa accepti ca “este ceea ce este”, si, daca vrei sa schimbi ceva, sa faci asta fara incrancenare, fara dorinta de a controla. Ci, din iubire, cu intentii curate, cu compasiune si rabdare. Chiar si atunci cand gresesti. Sau mai ales atunci cand gresesti.

  1. Emana iubire!

Anxietatea sau fricile tale nu trebuie sa devina motiv de izolare si separare. Este o oportunitate de a te conecta. Inchide ochii, vizualizeaza o persoana si trimite-i iubire. Altfel spus, incerca intotdeauna sa oferi compasiune celorlalti. Iata cum sa iubesti fara frica.

Lumea ta exterioara este o reflectare a starii tale interne. Nu arata cu degetul, nu deveni victima, nu judeca, ci mai degraba cauta sa afli adevarul despre durerea purtata in interiorul tau, care te determina sa te pozitionezi nesanatos.

Ce parte din tine este neauzita? Nepareciata? Neiubita? Neinteleasa? Cauta sa iti arati dragostea pe care nu o gasesti in exterior si vei vedea ca lumea ta incepe sa se transforme. Cum sa iubesti fara frica? Accepta ca dragostea este calea – este singura cale. Lasa dragostea sa te ghideze!

Citeste si: De ce nu imi mai este frica sa stau cu gandurile mele

Foto: Guliver