cum sa-l uiti pe fostul iubit

Cum sa-l uiti pe fostul iubit si sa treci de o despartire fara sa ramai cu frustrari, furie, teama de noi relatii? Am aflat noi ce e de facut de pe Love Panky

Cum sa-l uiti pe fostul iubit cand va leaga inca atatea? Cand de abia v-ati despartit insa simti ca nu poti trece prin asa ceva? Este dureros, intr-adevar. Insa e posibil sa mergi mai departe dupa o despartire de cineva iubit si fara amaraciune si suparare.

Cum sa-l uiti pe fostul iubit – 15 pasi pe care sa ii faci

 1. Asigura-te ca stii de ce v-ati despartit

Cum sa-l uiti pe fostul iubit mai usor? Asigura-te ca stii motivul pentru care a plecat. A fost vina ta? S-a indragostit de altcinrva? Te-a inselat? Sau pur si simplu iubirea dintre voi s-a terminat? E mai simplu sa accepti realitatea cand stii cauzele despartirii.

 1. Accepta ca ai facut tot ce era posibil

Nu te mai invinovati! Relatiile de cuplu sunt delicate si dificile. Ai facut tot ce era posibil sa aveti o relatie fericita? Analizeaza-te ca sa nu ramai cu regrete si ca sa nu te agati de o relatie deja terminata.

 1. Accepta ca nimic nu mai era de facut

Cu siguranta relatia voastra de cuplu a scartait mult timp. Si sigur ai facut tot ce ai putut sa salvezi relatia. Ti-ai focusat intreaga energie. Insa, accepta ca mai multe nu puteai face! Iata cum sa-l uiti pe fostul iubit!

 1. E cel mai bun lucru pentru tine!

Sigur ca v-ati iubit insa n-a fost sa fie. Si atat! Accepta asta! Accepta ca desi te doare acum, asta trebuia sa ti se intample. Accepta ca intr-o zi asta va avea sens!

 1. Invata din experienta aceasta

Invata lectia pe care ai avut-o de invatat din aceasta relatie. Si din aceasta despartire. Tocmai pentru a ramane cu o experienta din care ai crescut si pentru a nu repeta aceleasi greseli in urmatoarea relatie. Aminteste-ti ca oamenii invata mai multe din experientele negative! Iata cum sa-l uiti pe fostul iubit!

 1. Da-ti timp sa treci peste

Da, timpul le vindeca pe toate! Da-ti voie sa suferi. Dar da-ti voie sa treaca timpul. Si sa vezi ca ranile nu vor mai durea atat! Durerea de acum va deveni o amintire stearsa.

 1. Nu te agata de trecut

Cum sa-l uiti pe fostul iubit daca te agati de trecutul vostru care nu mai are viitor? Ar fi imposibil! Si da, e imposibil sa ai o noua iubire daca ramai prinsa de fosta dragoste. Scapa de lucrurile lui, nu-l mai urmari pe retelele sociale, renunta la amintiri!

Aceepta sa s-a terminat si invata sa-l ierti! Asa vei merge mai departe si vei iubi din nou.

 1. Nu te apropia de fostul iubit

Schimba-ti rutina daca e cazul! Schimba gasca de prieteni! Orice numai nu te apropia de el! De fostul adica! Nici macar virtual! Unfriend si unfollow – iata cum sa-l uiti pe fostul iubit!

 1. Ia o zi cu zi

Poate parea greu si anevoios. Si tare lung procesul de a-l uita. Insa nu te gandi la inteaga perioada necesara sa-l uiti. Gandeste-te la azi. Si la maine. Astfel, orice anxietate va disparea!

 1. Gandeste pozitiv

Nu e simplu, insa e sanatos! Daca alegi pesimismul si gandirea negativista te vei scufunda si mai mult si mai dureros. Vezi viata ca si cum o reincepi! Asa viitorul va arata bine!

 1. Descarca-te sanatos!

Un nou hobby. Mersul la sala. Meditatia. Orice iti umple spatiul, timpul si mintea e folositor. Iata cum sa-l uiti pe fostul iubit intr-un mod sanatos. Canalizeazat-I energia altfel “cheltuita” pe furie si plansete in sacul de box sau salteaua de yoga!

 1. Iesi in oras cu prietenele

El a plecat, dar asta nu inseamna ca esti singura! Nuuu! Ba dimpotriva! Vei avea mai mult timp sa socializezi cu fetele! Sau cu familia! Acum ai timp sa le acorzi atentie si sa cresti relatiile cu ei! Reconecteaza-te cu oamenii dragi, iata cum sa-l uiti pe fostul iubit!

 1. Calatoreste

Orice colt iti reaminteste de el? Atunci fa-ti bagajul si fugi intr-o vacanta. Departe. Un loc nou, experiente noi, oameni noi.. . poate o idila!

 1. Concentreaza-te pe tine

Acum ai timp si energie. Priveste astfel timpul singura: ai timp de tine! Invata sa stai singura, sa te iubesti, sa te redescoperi! E posibil sa vezi ca el nu era cel potrivit mai repede si ca ti-a facut un bine plecand. Devenind o persoana mai buna, vei fi mai fericita. Si-l vei uita!

 1. Da-le voie si altora sa se apropie de tine

Cea mai buna metoda de a merge mai departe dupa o despartire este sa ii lasi pe altii sa se apropie de tine. Sigur e greu, insa invata sa cunosti alti oameni. Iata cum sa-l uiti pe fostul iubit: fa-ti prieteni noi si da-ti voie sa iubesti din nou!

Citeste si: Cum iti pastrezi demnitatea pe Facebook – ghid dupa despartire

Foto: Gulliver