concentrarea la locul de munca femeie

Ai momente la serviciu in care te simti ca pur si simplu nu mai poti sa iti canalizezi atentia pe ceea ce ai de facut? Exista un truc simplu care te poate ajuta atunci cand iti pierzi concentrarea la locul de munca.

Cand iti pierzi concentrarea la locul de munca, apropie-te de cea mai apropiata fereastra si incearca sa gasesti cu privirea un parc sau un copac. Cercetarile recente, potrivit realsimple.com, indica faptul ca simplul contact vizual cu verdele din natura te energizeaza si iti da „reset“-ul necesar sa-ti continui treaba. Partea buna este ca nu e nevoie de o pauza lunga, cateva minute fiindu-ti suficiente ca sa iti redobandesti concentrarea la locul de munca.

Verdele face minuni pentru concentrarea la locul de munca

Un studiu care a implicat 150 de studenti concentrati sa lucreze pe calculator, care apoi au luat o pauza de doar 40 de secunde la jumatatea experimentului, a fost mai mult decat graitor.

O parte dintre studenti a fost sfatuita sa priveasca un acoperis sau o cladire de beton, in vreme ce ceilalti au vazut o pajiste cu flori. Odata ce fiecare si-a reluat activitatea, studentii care tocmai observasera natura au facut mai putine greseli, iar concentrarea la locul de munca a fost mai eficienta decat in cazul celorlalti.

Concentrarea la locul de munca – Stresul e un semnal de alarma

De fapt, e foarte important sa-ti acorzi pauze. Lipsa de concentrare e o reactie normala a organismului tau atunci cand esti obosita ori stresata, iar o singura privire in natura poate face minuni in scurt timp. Vei afla asftel cum sa te concentrezi mai bine la job printr-o modalitate cat se poate de placuta.

Daca biroul tau e amplasat departe de vreun parc sau de o oaza de natura, poti aduce sursa ta de oxigen proaspat chiar la birou, prin cateva plante simpatice si placute ochiului, care sa te relaxeze.

Totodata, retine ca simpla privire pe fereastra, indiferent de ce vezi, sporeste concentrarea la locul de munca, studiile aratand faptul ca expunerea la lumina naturala este benefica in comparatie cu cea artificiala, cei care aleg prima varianta odihnindu-se mai bine, in general.