Cum sa treci mai usor printr-un divort? Evitand aceste greseli!

Cum sa treci mai usor printr-un divort? Un avocat poate fi de mare ajutor, astfel incat sa lasi in grija lui problemele legale, iar tu sa te ocupi de cele emotionale.

Divortul presupune o tranzitie care are un impact major asupra celor implicati. Poate lasa rani adanci in psihologia unei persoane. Deseori, divortul presupune disperare, furie, vina, rusine si, in multe cazuri, dorinta de a-i provoca durere celuilalt. Nu e usor si, tocmai de aceea, e bine sa stii cum sa treci printr-un divort, ca sa nu suferi foarte mult.

Sandra Fava, avocat specializat in divorturi, a vorbit cu cei de la Psychologytoday.com despre cele mai frecvente greseli care se pot face in acest caz si cum sa treci mai usor printr-un divort.

Cum sa treci mai usor printr-un divort

1. Gaseste-ti un avocat bun

Multi oameni cauta pe Google avocati pentru divort, insa cei care ajung in primele pagini de cautari nu sunt neaparat cei mai buni, ci cei care platesc pentru asta. In general, este vorba despre cabinete de avocatura care functioneaza ca “fabrici de divorturi”, fara a fi interesate in mod special de nevoile clientilor. Mai bine gasesti un avocat bun, care sa fie interesat cu adevarat sa te reprezinte.

2. Sfatul potrivit

Daca treci printr-un divort, e posibil sa devii confuza din cauza volumului mare de informatii care circula pe Internet. In general, oamenii nu au capacitatea de a deosebi informatiile reale de cele care nu sunt adevarate. Bazeaza-te pe avocat sau notar si lasa-l sa iti reprezinte interesele. Nu apleca urechea la sfaturile strainilor de pe Internet.

3. Incearca sa ai asteptari realiste

Cei mai multi oameni nu reusesc sa se confrunte cu realitatea situatiei in care se afla si nu au asteptari realiste in legatura cu timpul si costurile unui divort. In momentul unei tranzitii atat de serioase cum este divortul, e cazul sa fii sincera si transparenta. In aceasta perioada, emotiile sunt puternice si deciziile pe care altadata le puteai lua cu usurinta sunt acum dificile. Daca iei decizii emotionale poti face mari greseli!

4. Sinceritatea

Cum sa treci mai usor printr-un divort? Fii sincera cu avocatul, pentru ca el are nevoie de multe informatii ca sa te reprezinte adecvat. Daca ii ascunzi detalii iti poti face rau tie insati.

5. Oamenii potriviti alaturi de tine

Cum sa treci mai usor printr-un divort altfel decat avand in preajma persoane care te pot ajuta? E posibil sa ai nevoie de terapeut, un analist financiar si cel putin un prieten care sa iti fie alaturi pe durata intregului proces.

6. Sa stii faptele

Daca aveti de impartit bunuri materiale, e bine sa detii informatii despre situatia financiara a familiei. Daca nu detii astfel de informatii, s-ar putea ca acest lucru sa te coste mult la divort.

7. Asculta oamenii potriviti

E bine sa asculti parerea familiei si prietenilor, insa nu ignora sfaturile legale ale consilierului tau!

Rareori divortul este simplu si lipsit de durere. Poti face procesul mai usor de suportat daca iti separi emotiile de ratiune.

FOTO: Guliver

Citeste si: Cum sa iti recastigi increderea dupa divort in trei pasi.