Cum scapi de stres si anxietate

Cum scapi de stres si anxietate cand tocmai ele definesc perioada in care traim? Sigur si tu te simti stresata. Coplesita. Si tocmai asta iti amplifica senzatia de anxietate. Si cu certitudine, nu esti singura. Cine nu e stresat?

Scoala, joburi, relatia de cuplu, relatia cu parintii, copiii… exista vreun motiv pentru care sa nu fii stresata si anxioasa? Sincer, vei afla ca raspunsurile la intrebarile acestea trec pe plan secund. Pentru ca am gasit pe Elitedaily cele mai bune aplicatii care te ajuta in lupta cu “demonii” acestui secol.

Cum scapi de stres si anxietate folosind telefonul

Dintre adultii americani, 18,1% sufera de anxietate. Iar dintre acestia, 22,8% sunt cazuri severe. In ceea ce priveste stresul, nimeni nu scapa in rutina zilnica.

Stresul nu este neaparat ceva rau. Este modalitatea in care corpul nostru reactioneaza la stimulii din exterior. Vezi o persoana suspecta pe strada, stresul iti spune ca ai face bine sa o ocolesti. Te ataca un caine? Stresul iti spune sa reactionezi.

Dar cum scapi de stres si anxietate cand ele devin permanenta? Felurile in care tratam stresul prelungit si anxietatea nu sunt tocmai de azi pe maine. Si presupun implicare activa. Presupun sa duci o lupta permanenta cu ele. Si acum vei spune ca daca ai avea timp de asa ceva n-ai mai fi stresata sau anxioasa, nu? Ei bine, tocmai de aceea am cautat pentru tine cele mai bune aplicatii care te ajuta. Iata cum scapi de stres si anxietate cu ajutorul tehnologiei!

Aplicatii care te ajuta sa te relaxezi

Pacifica

Este aplicatia care te ghideaza precum un psihoterapeut ar face-o! Ai nevoie de ajutor? Te poti calma mintal si emotional cu tehnici de relaxare, exercitii de respiratie si meditatie. Aceasta aplicatie iti urmareste si dispozitia pe parcursul zilei, asa ca iti vei da seama ce te afecteaza in plan psihic si emotional. Cum scapi de stres si anxietate daca nu cu o aplicatie free, disponibila atat pentru telefoanele smart cu Android, cat si pentru iOS.

Moodnotes

Ai auzit vreodata de “scriere retrospectiva”? Iti asterni gandurile si emotiile in cuvinte, ca o poveste. Iata cum scapi de stres si anxietate vazandu-ti problemele din punctul de vedere al cititorului, “povara” usurandu-se.

Lantern

Inainte de a folosi aceasta aplicatie, vei face un test care iti va evalua punctele forte si slabiciunile. Si apoi vei vedea cum scapi de stres si anxietate cu un program special gandit pentru tine, personalizat, asa ca la sedinte de coaching, zilnic. Scopul acestei aplicatii este intarirea punctelor tale forte. Este o aplicatie gandita de cercetatorii de la Penm State, Stanford si Washington University. Aplicatia este gratuita si este valabila doar pentru iOS.

HelloMind

Problema multora dintre noi este tocmai ca nu vedem mai exact cum sa scapi de stres si anxietate cand ele sunt atat de prezente. Ca nu credem ca ne putem calma. Am acceptat stresul ca un factor omniprezent in vietile noastre. Ei bine, aceasta aplicatie iti va dovedi ca este posibil sa te linistesti.

Esti o persoana negativista? Esti anxioasa? Iti lipseste increderea in propria persoana? Poti face terapie prin hipnoza cu aceasta aplicatie. Inventatotul acestei aplicatii – Jacob Strachotta – lucreaza cu succes pe aceste probleme de 20 de ani!

How are you

Cum te simti? “Bine” nu este raspunsul corect. Iar intrebarea pe care o auzi des nu este una pe care s-o tratezi cu superficialitate. Intreaba-te si raspunde-ti zilnic, cu onestitate. Iata cum scapi de stres si anxietate, cu sesiuni de introspectie, gasind sursele stresului si ale anxietatii. Atunci cand constientizezi problemele, iti va fi mult mai usor sa le rezolvi.

Headspace

“Nu am timp deloc” este scuza cea mai proasta pe care o folosesti cand nu ai grija de tine. Daca ai zece minute sa te machiezi dimineata, atunci ai 10 minute si sa folosesti aceasta aplicatie care te va invata cum sa scapi de stres si anxietate. Ai nevoie de niste intimitate in care sa-ti faci meditatia zilnica. Emma Watson este fanul acestei aplicatii!

Happify

Aplicatia este construita pe principiul neuroplasticitatii. Atlfel spus: creierul tau poate invata lucruri noi, indiferent de varsta. Cu aceasta aplicatie vei dezvolta tehnici pozitive si vei invata cum sa scapi de stres si anxietate.

Calm

Cum scapi de stres si anxietate cand nu ai timp si esti mereu prea ocupata sa ajungi la meditatie? Ei bine, cu aplicatia Calm vei fi ghidata sa traiesti in prezent, sa te focusezi, sa accepti gandurile tale si sa apreciezi perioadele de liniste.

Cateodata, stresul este atat de sever incat duce la anxietate si atacuri de panica. Si-atunci toata lumea iti spune sa te relaxezi. Ei bine, acum poti!

Citeste si 7 aplicatii care te ajuta sa-ti organizezi viata mai bine”

Foto: Guliver