Cum se schimba emotiile odata cu varsta.

Cum se schimba emotiile odata cu varsta? In general, in bine! Incepi sa te simti mai confortabil in pielea ta si sa nu te mai temi de ce cred altii.

La 20 de ani, ti se parea ca, indiferent de varsta, te vei simti la fel. La 30, inca s-ar putea sa mai ai aceasta iluzie. Dar, in scurt timp, o sa realizezi ca incepi sa reactionezi diferit la lucrurile din jurul tau. De exemplu, o noapte in club nu te mai entuziasmeaza atat de mult. De asemenea, felul in care exprimi si simti fericirea se schimba. De fapt, o sa iti dai seama cum se schimba emotiile odata cu trecerea anilor. Pentru ca, da, felul in care traiesti emotiile se schimba, potrivit Yourtango.com.

Cum se schimba emotiile in timp

1 Fericirea se concentreaza pe ceea ce deja ai, nu pe senzatiile tari

In trecut, fericirea insemna un fel de apogeu pe care il atingeai dupa o experienta nebuneasca. Acum, observi cum se schimba emotiile cu unele mai blande, cum ar fi sentimentul ca esti binecuvantata cu lucruri simple, ca o baie calda dupa o zi obositoare. Preferi sa reflectezi la lucrurile pe care le-ai obtinut decat la ceea ce vei face.

2 Dragostea devine mai putin pasionala si mai mult indreptata catre afectiune

Dupa 30 de ani, nu mai ai asa usor fluturi in stomac. La aceasta varsta, dragostea e mai mult afectiune, grija, confortul de a imbratisa si a fi imbratisata. De asemenea, se schimba si lucrurile pe care le cauti la un partener. Nu il mai cauti pe tipul sexy, ci vrei un partener pentru tot ce iti place sa faci.

3 Nu te mai sperie ce cred altii despre tine

Maturizarea te face sa vezi mai bine cum se schimba emotiile, iar schimbarile sunt, in general, bune. Daca, inainte, te temeai ca nu te place lumea, in timp, o sa iti pese tot mai putin de parerile altora. Incepi sa fii mai stapana pe tine si nu te mai stresezi in legatura cu asta.

4 Ajungi la concluzia ca a fi singura are si avantaje

Poate ca in urma cu cativa ani te simteai foarte singura de fiecare data cand nu aveai iubit. Poate ca si acum te simti singura uneori. Dar, cu cat stai mai mult timp singura, cu atat mai putin o sa conteze ca nu ai pe cineva. Chiar daca vrei sa te casatoresti, o sa depui tot mai putin efort pentru asta. De ce? Pentru ca te-ai obisnuit asa si un nou partener ti-ar strica rutina.

5 Incepi sa te simti bine in pielea ta

Odata cu varsta, cele mai multe femei incep sa se simta mai bine in pielea lor si sa fie mai increzatoare. Nu mai incerci sa faci pe plac tuturor si te simti confortabil. Cum se schimba emotiile in aceasta directie? E simplu! Incepi sa stii ce vrei si ce conteaza cu adevarat!

6 Plictiseala devine un lucru bun

La 18 ani, te plictisesti imediat. Ai nevoie mereu de aventura si de miscare, ca sa te simti vie. La 30, chiar daca nu renunti la petreceri si iesiri, nu prea te mai plictisesti. Acest lucru se intampla partial pentru ca lucrezi mai mult, partial pentru ca nu mai ai chef sa alergi mereu. Te simti mai bine stand cu tine insati.

7 Ii simpatizezi mai putin pe cei care nu merita

Cand erai mai tanara, placeai tot felul de oameni care nu meritau efortul si care au disparut. Acum, esti mai selectiva cu oamenii. Ai un soi de simpatie mai sceptica.

FOTO: Guliver

Citeste si: Emotii pe care le poti confunda cu iubirea.