cum se simte un atac de panica

Cum se simte un atac de panica? Citeste descrierea onesta a starilor de anxietate asa cum le-a povestit Printul Harry, de pe Refinery 29.

Ai experimentat vreodata un atac de panica? Ei bine, daca stii cum se simte un atac de panic, stii ca are efecte infricosatoare si asupra corpului, dar si asupra mintii.

Cum se simte un atac de panica? Fie si unul regal…

Ei bine, fix asa cum se simte la orice om. Printul Harry a spus ca de fiecare data cand a simtit un atac de panica era intr-o camera plina de oameni.

«Curgea transpiratia pe mine, inima imi iesea din piept: bum, bum, bum! Si se simtea pe dinauntru ca o masina de spalat», a descris Printul Harry pe canalul Armatei Britanice Forces TV.

Printul Harry a explicat ca desi se activase raspunsul de “lupta sau fugi” – o stare de alerta permanenta pe care oameniic ce fac atacuri de panica o resimt – el nu putea actiona nicicum. Iata cum se simte un atac de panica uneori: poate lasa efectul de paralizie temporara.

«Imi spuneam: cineva sa ma scoata de aici, acum! Doamne, nu pot sa ies de aici, trebuie sa ascund ce simt», explica Harry despre cum se simte un atac de panica.

Pana la 40 de milioane de adulti americani – 18% din populatie – sufera de tulburari de anxietate si atacuri de panica, asa ca vorbele Printului Harry sigur au facut bine multora.

Fratele lui William este sincer cand vine vorba de lupta lui cu aceasta tulburare emotionala si militeaza mereu pentru noi studii care sa analizeze bolile mintale. El a lucrat indeaproape si cu veterani ce sufera de tulburare post-traumatica.

Nu doar ca Printul Harry a spus cum se simte un atac de panica, dar a si fost sincer cu privire la decizia lui de a cauta ajutor din partea unui terapeut atunci cand o tulburare mintala sau emotionala impacteaza viata si calitatea vietii.

In cazul lui, nu si-a dat voie sa treaca peste moartea tragica a mamei sale, care s-a intamplat cand el avea doar 12 ani. Tot Harry a spus in acelasi interviu la Forces TV ca ii roaga pe oamenii ce sufera de tulburari mintale sau emotionale sa caute ajutor specializat.

«Decat sa functionezi la capacitate de 50%, imagineaza-ti ca poti sa traiesti la 100%. Imagineaza-ti ce poti realiza atunci».

Ii multumim si noi Printului Harry ca a vorbit deschis despre cum se simte un atac de panica in vizorul public, fara ascunzisuri. Pentru ca o tulburare ori o suferinta nu trebuie dusa in tacere si in rusine. Iar ajutorul unui profesionist poate face diferenta intre o viata de chin si una implinita.

Citeste si: Suferi de depresie si anxietate? Nu inseamna ca esti slaba!

Foto: Guliver