iubitul profita de tine

Iubitul profita de tine? La birou esti ultima care pleaca? Acasa, cu iubitul tau simti ca ceva e in neregula? Cum stii ca el profita de tine cand te apuca marea indragosteala si nu mai vezi nimic de aburii aceia cu trandafiri si inimioare? Nu esti sigura de relatia ta de cuplu? Nu-ti dai seama ce naiba se intampla? Fie ca e vorba de o relatie de cuplu, fie de una la locul de munca, e posibil ca oamenii din jurul tau sa te ia drept… n-am vrea sa zicem dar… fraiera! Daca simti ca esti tratata precum presul de sters picioarele, trebuie sa stii ca NU meriti acest abuz emotional!

Iata cum sa stii daca iubitul profita de tine, dupa cinci semne ce iti demonstreaza ca nu esti apreciata in relatia de cuplu. Daca traiesti alaturi de iubitul tau o relatie toxica, e cazul sa te uiti bine in jur la toate relatiile tale! Iata ce lucruri te ajuta sa vezi clar, conform YourTango:

  • Iubitul profita de tine daca iti vine greu sa cataloghezi relatia voastra!

Stii scenariul: cineva te intreaba de iubitul tau. Te balbai si iese ceva de genul: «Nu e tocmai iubitul meu! Vedem pur si simplu unde merg lucrurile…» In realitate, nu te vezi cu nimeni altcineva. Doar astepti sa sune telefonul, sa fie el! Si nici n-ai idee daca el are si alte iubite. Si la birou, poate fi la fel. Poate iti doresti o colaborare, insa daca pare ca e doar vorbarie si lipseste actiunea, e clar ca se profita de tine!

Daca iubitul profita de tine la modul acesta, e timpul sa ai o discutie sincera cu el si sa vezi unde merg lucrurile. Daca concluzia va fi ca “e vina ta” ca pui astfel de presiuni (cand el nu te-a sunat de o luna!) e timpul sa-ti vezi de drum!

  • Orice forma de comunicare este evaziva

Partenerul tau de afaceri sau clientul iti spune ca ar vrea sa inceapa un proiect. Dar nu intra in detalii mai mult de atat. Simti ca trage de timp si te straduiesti sa descifrezi tacerea. Poate si in relatia de cuplu tu ceri ce iti doresti si nu primesti nicicand un raspuns.
Orice dorinta e amanata si te simti nevalidata, anulata, neauzita. Fie ca iubitul profita de tine, fie ca la munca se profita de tine si auzi eterna “Vei primi o marire, sigur” dar atat, trebuie sa stii ca nu trebuie nicioadata sa-ti pui viata pe hold pana cand altcieva va face o miscare. Nu meriti un astfel de abuz asa ca nu-l permite! Se vor mai gasi si joburi, si iubiti!

  • Totul este despre EL

Iubitul profita de tine daca mereu vorbeste despre el, despre locul lui de munca, despre ce are el nevoie. Si daca nu se nimereste sa te intrebe si pe tine de nevoile tale. Daca te prinzi ca oamenii de acest gen n-au nici cea mai vaga idee despre cum e viata ta, jobul tau sau ce iti doresti, e timpul sa-i elimini din peisaj. Ai nevoie de un grad atat de mare de toxicitate?

  • Iubitul profita de tine daca tu esti cea care munceste mai mult!

Reciprocitatea “se cere” indiferent de relatia dintre doi oameni. Desi unoeri te convingi ca iti place sa muncesti peste program fara a fi platita extra, aminteste-ti ca daca tu faci cele mai mari eforturi (si degeaba) lumea profita de tine! Tu alergi sa ii satisfaci pe toti si ce primesti inapoi? Iti zicem noi – oboseala pe toate planurile. Si epuizarea fizica, dar si mintala si emotionala, pentru ca nu vei fi nicicand apreciata! Canalizeaza-ti aceasta energie pe tine!

  • Te simti mereu nemultumita

Incepi sa observi ca iubitul profita de tine si te irita putin. Atunci cand iti cere ceva, e posibil sa devii putin pasiv-agresiva in comunicare. Atunci cand te simti ca o victima, sa cazul sa stii ca te afli intr-o relatie nesanatoasa!

Daca iubitul profita de tine. Daca familia profita de tine. Daca la job oamenii profita de tine. E cazul sa stii ca nu trebuie sa fie asa! Ai alegeri! Poti elimina factorii de stres din viata ta! Poti impune limite si poti pune lucrurile in discutie! Da, va fi putin dureros, putin infricosator si vei avea cateva anxietati! Dar, atunci cand iti vei regasi controlul asupra lucrurilor din viata ta, toate vor fi meritat!

Citeste si: Frica de dragoste: “Imi doresc ceva imposibil”