cum te comporti intr-o relatie noua

Cum te comporti intr-o relatie noua? Descopera cele mai eficiente sfaturi pe care orice relatie de cuplu la inceput ar trebui sa le urmeze. Le-am gasit pe Your Tango.

Poate fi putin dificil inceputul relatiilor. Barbatii nu prea se pricep sa isi dea seama ce gandesc sau isi doresc femeile. Iar femeile tind sa vada doar ce e lapte si miere. (Poate e mai bine asa, cine stie?!)

Ideea este ca inceputul relatiei de dragoste, pe cat de frumos, pe atat este de complicat. Iata, deci, cum te comporti intr-o relatie noua:

  1. Cum te comporti intr-o relatie noua in public

Americanii se refera la manifestarile de dragoste in public drept PDA – public display of affection. Iar faptul ca exista un termen, ba chiar acronim pentru asta inseamna ca e serios! Si chiar este!

Este in regula sa va tineti de mana, poate chiar sa va sarutati, insa ar trebui sa existe o limita – nu cred ca toata lumea din metrou vrea sa vada cum el te saruta pe gat!

  1. O zi pe saptamana impreuna

Alegeti o zi pe saptamana pe care sa o petreceti impreuna. Doar voi doi. Fara altcineva. De ce este important: veti vedea care e chimia dintre voi si ce conversatii aveti.

  1. Incercati sa nu va sufocati unul pe altul

Relatia de cuplu e perfecta la inceput pentru ca tindem sa nu vedem problemele sau defectele. Insa, desi va vine sa stati numai impreuna, incercati sa nu va sufocati unul pe celalalt.

Cum te comporti intr-o relatie noua? Sa spunem ca asa cum o cresti, asa o ai! Daca de la inceput veti avea o relatie codependenta, asa veti continua. Fiecare are nevoie de spatiu personal si de timp doar cu el.

  1. Nu fortati o discutie legata de viitorul cuplului

“Discutia”. Sau momentul de care fug toti barbatii. Unii sunt indreptatiti, cand femeile ii intreaba incotro merge relatia din prima luna sau chiar saptamana. Asa ca, daca il vezi ca fuge de subiect, nu o lua personal!

Pur si simplu nu e pregatit sa vorbeasca despre sentimentele lui inca. Dar asta nu inseamna ca nu se bucura de timpul alaturi de tine!

  1. Leaga prietenii cu amicii iubitului

Cum te comporti intr-o relatie noua? Fa-te prietena cu prietenii lui! Nu zice nimeni sa mergi cu ei la meciuri daca nu-ti place, dar el va fi impresionat daca te simti confortabil alaturi de gasca.

  1. Insa nu iti neglija prietenii tai

Dar orice ai face, nu-ti neglija prietenele si prietenii tai! Ei erau acolo dinaintea iubitului. Daca renunti la apropiati, vor exista resentimente si daca relatia de cuplu nu functioneaza, ai nevoie de un grup de suport.

  1. Nu va ascundeti lucruri

Atentie la cate informatii dai despre fosta relatie de cuplu sau despre viata ta sexuala dinaintea lui. Dar spune-i daca ai ramas prietena cu vreun ex!

  1. Cum te comporti intr-o relatie noua? Relaxeaza-te!

Il surprinzi ca ii fuge privirea dupa o femeie atragatoare. Cea mai mare greseala este sa ii faci scandal pe loc. Nu e ca si cum el s-a bosumflat cand ai spus ca Brad Pitt e sexy si acum dupa divort. Si nu e ca si cum vreunul dintre voi va actiona.

Daca totusi se intampla ca el sa mearga mai departe de o privire scurta, e cazul sa re-evaluezi relatia. Mai exact: sa treci mai departe!

  1. Nu povesti detalii intime din relatie

Invata cum te comporti intr-o relatie noua si de altfel in orice cuplu: nu povesti experienta si viata voastra sexuala nici cu fetele la o cafea, nici la job, la sala de mese.

  1. Comunicati sincer si direct

De multe ori, noi, femeile, credem ca barbatii care ne iubesc ar trebui sa ne ghiceasca gandurile. E adevarat ca si filmele romantice contribuie enorm la aceasta psihoza in masa! Nu, dragilor, el nu trebuie sa va stie gandurile.

La fel cum nici voi nu stiti ce gandeste sau vrea el, pana nu va spune. Aici, barbatii sunt mai “castigati” genetic si evolutiv. Si asta pentru ca ei stiu cum te comporti intr-o relatie noua si cum comunici. Direct, pe scurt, eficient, fara ocolisuri. Si asa e corect: veti evita multe conflicte!

Citeste si: Ce trebuie sa stii despre iubitul tau dupa un an de relatie de cuplu

Foto: Gulliver