cum te motiveaza nefericirea

Cum te motiveaza nefericirea te intrebi? Simti ca ai ajuns la pamant si nu gasesti o raza de speranta? Totul pare nesemnificativ. Te simti neimplinita. Ei bine, tocmai aceasta stare de nefericire poate fi catalizatorul pentru a-ti transforma viata! Iata ce spun cei de la Read Unwritten despre legatura dintre tristete si evolutie.

Sentimentul neimplinrii nu este unul neobisnuit. Cu atat mai mult cu cat esti tanara si lucrurile de abia se asaza in viata ta. Cariera se dezvolta, descoperi lucruri despre tine in fiecare zi si te dezvolti. Incerci sa devii femeia la care ai visat. Si totusi ai deseori senzatia de depresie.

Cum te motiveaza nefericirea cand jobul pe care il ai nu este exact ce iti doresti? Cand simti ca esti in pana de idei si de energie. Cand ai ajuns intr-un punct mort in relatia de cuplu.

  • Poate ca esti la primul job sau poate ca ai prins promovarea la care ai visat la locul de munca. Poate tocmai ti-ai cumparat un apartament ori o masina noua. Poate ca abia te-ai casatorit. Si totusi, e ora doua la amiaza, esti la job si nu te poti abtine sa simti ca esti captiva rutinei. Te simti neimplinita.
  • Incepi sa te gandesti ca poate e cazul sa mergi mai departe. Sa iti gasesti un job nou. Ca trebuie sa pleci intr-un concediu. Dar iti reamintesti ca ai responsabilitati. Ai credite de platit. Esti adult. Si-atunci cum te motiveaza nefericirea?
  • Desi pare ca esti singura nefericita de pe planeta, cu totii trecem pe-acolo. Ciclic. Si asta e un lucru bun! Cu totii ne-am simtit impotmoliti la munca. Cu totii am avut senzatia ca am luat o decizie proasta alegand locul de munca X sau Y. Cu totii simtim ca poate relatia de cuplu sau casnicia nu e exact ce ne doream.

Cum te motiveaza nefericirea sa fii fericita

Da, suna paradoxal! Dar, chiar daca ai senzatia ca a “fugi” e cea mai sanatoasa varianta, nu o face! Nu-ti da demisia. Nu iti parasi iubitul sau sotul! (Doar daca mediul in care traiesti este toxic, desigur! Atunci ai unda verde si vant din pupa s-o faci!)

Pur si simplu, foloseste aceasta stare de nefericire pentru a porni in vanatoarea de mai bine. Sentimentul acela care se zvrcoleste prin tine iti poate da un avant de energie sa iti dai seama ce vrei de la viitor. Sentimentul acela de “neterminat”, de nesatisfactie pe care il resimti la finalul unei zile de munca va disparea daca il pui la treaba!

Cateodata nefericirea este exact ce avem nevoie. Este o revolta ce ne impinge de la spate sa obtinem lucrurile pe care ni le dorim, dar de care ne temem sa ne apropiem.

Iata cum te motiveaza nefericirea: te ajuta sa vezi potentialul pe care il tii ascuns. Te ajuta sa-ti pui ideile in practica. Sa cauti o viata mai buna. Job-ul ideal, apartamentul perfect, barbatul fara defecte – sunt niste iluzii. Si atunci cand vei gasi motive de nefericire, canalizeaz-o sa iti schimbi viata!

Aminteste-ti doar ca tot ce conteaza este sa fii fericita. Daca te face fericita sa schimbi locul de munca, nu ezita! La finalul zilei, “calatoria” este a ta! Fa tot ce faci pentru tine!

Citeste si: Suferi de depresie si anxietate? Nu inseamna ca esti slaba!

Foto: Gulliver